Labdarúgás

2024.08.12. 14:14

Történelmi vereséget szenvedett az NB III-ban a Szekszárd

Az egyik, ha nem a legnagyobb vereségét szenvedte el hétvégén a Szekszárdi UFC az NB III-as labdarúgó-bajnokságban, miután hazai pályán 8–0-ra kikapott a Kaposvári Rákóczi FC együttesétől.

Berg Sándor

Nem úgy alakult a szomszédvári rangadó, ahogy azt Mészáros István együttese elképzelte. Habár a realitás talaján maradva nem a sárga-feketék voltak a mérkőzés esélyesei a bajnoki címre, de legalább a dobogóra pályázó somogyiak ellen (akik szerdán kilencet gurítottak a PTE-PEAC-nak), bízni lehetett abban, hogy állja majd a sarat az UFC. Ahogy állta a Pécsi MFC elleni is, a másodosztályból kiesett baranyaiak ugyanis mindössze 1–0-ra tudtak győzni Szekszárdon.

Nagyon belefutott a késbe a Szekszárd
Nagyon belefutott a késbe a Szekszárd
Fotó: Molnár Gyula

Nem kezdte rosszul az idényt az UFC, hiszen a bajnoki nyitányon 2–1-re győzött a PEAC otthonában, majd a Mol Magyar Kupában egy tucat gólt rámolt be a Himesháza vendégeként. Most azonban  a frissebben mozgó Kaposvár már az első félidőben öt gólt szerzett, végül 8–0-ra győzött. Ilyen nagyarányú vereséget – a magyarfutball.hu és az MLSZ Adatbank szerint – még nem szenvedett el a Szekszárd az NB III-ban, eddig a csúcsot a Kozármisleny elleni 2015 szeptemberi és a Pécsi MFC elleni 2017 novemberi 7–0-s idegenbeli zakó jelentette, de négy éve volt már egy 1–6 a Paksi FC második csapata ellen is. Nyolc találatot hozó mérkőzésen egyszer kapott ki a Szekszárd, 2009 júniusában az atomvárosiak „tartalékjai” ellen szaladt bele egy 6–2-es vereségbe.

Hazai pályán is születtek már szekszárdi szemszögből kínos eredmények az NB III-ban töltött tizennyolc idény alatt, a 2014/2015-ös szezonban a SZEOL 5–0-ra, a következő idényben a Dabas 6–1-re nyert a vármegyeszékhelyen.

„A csoport egyik legjobb csapatát fogadtuk, ennek megfelelő játékerőt, valamint koncentrációban és sebességben más szintet képviselt. Ezen a mérkőzésen minden úgy alakult, ami csak a legrosszabb álmainknak történhet meg – nyilatkozta Mészáros István. – Kevés volt a kontakt a védekezésben, a hosszú átadásokat nem tudtuk levédekezni és voltak olyan teljesítmények, amik többet nem fordulhatnak elő. Nehéz elszámolni ezzel az eredménnyel, de tudjuk, hogy nem az az igazi arcunk, amit a Kaposvár ellen mutattunk. Hat védőből kettő állt rendelkezésre, de mentegetőzni nem szeretnék, le kell vonni a következtetéseket és azt a játékot nyújtani, amit tavasszal” – tette hozzá a vezetőedző. 

Javítani vasárnap az újonc FC Főnix otthonában lehet, de könnyű dolga Székesfehérváron sem lesz az UFC-nek, a hazaiak ugyanis hétvégén 2–0-ra győzték le a PMFC-t.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 3. forduló
Szekszárdi UFC–Kaposvári Rákóczi FC 0–8 (0–5)
Szekszárd, v.: Maml (Jakab B., Kondákor T.)
Szekszárd: Pomozi – Kárpáti K., Péter A., Ágics, Béla D. – Horog, Lékó (Tokody, a szünetben), Gellér – Tóth D. (Ulbert, a szünetben), Paksi D. (Arena Á., a szünetben), Sütő E. (Bartha L., a szünetben). Edző: Mészáros István
Kaposvár: Mikler D. – Görög, Balogh Á., Hadaró, Pusztai (Böndi, a 72. percben) – Horváth B. (A. Mazzonetto, az 51. percben), Szederkényi – Babinszky, Balla (Szabó M., a 72. percben), Zoltán R. (N. Mazzonetto, a 63. percben) – Mayer M. (Pressing, a 72. percben). Edző: Székely Tibor
Gólszerző: Babinszky (12., 55., 65.), Görög (37., 50.), Mayer M. (18.), Zoltán R. (23.), Pressing (90+2.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!