Női futsal

2024.08.22. 11:15

Thelena Kupa: a DVTK lemondásával öt csapat verseng a tornán

Hat klub részvételével rendezik meg vasárnap a tolnai városi sportcsarnokban a XXI. Ritalia Thelena Kupát, az ország legnagyobb hagyománnyal rendelkező felkészülési tornáját.

Berg Sándor

Frissítés!

A DVTK-Vénusz lemondásával öt klub lép pályára az idei Thelena Kupán. A miskolciak visszalépésével a programban is változás történt, a találkozók egyaránt kétszer 15 percesek lesznek. A Tolna-Mözs–Veszprém mérkőzés 11 órakor, a körmérkőzéses torna utolsó mérkőzése 17 órakor kezdődik.

A címvédő Tolna-Mözs és a 2023-as győztes DEAC játssza az idei Thelena Kupa utolsó mérkőzését
A címvédő Tolna-Mözs és a 2023-as győztes DEAC játssza az idei Thelena Kupa utolsó mérkőzését
Fotó: Kiss Albert

A nívós eseményen a házigazda és egyben címvédő Tolna-Mözs mellett tiszteletét teszi a 2022-es győztes DEAC, az ugyancsak élvonalbeli DVTK-Vénusz, Csepel FC USE és az NB I.-ben újonc Eger SE. A mezőnyt a másodosztályú Veszprémi ESC teszi teljessé. 

Az egyaránt huszonöt perces mérkőzések sorát a Tolna-Mözs–Veszprém találkozó indítja 10.30 órakor, a körmérkőzéses torna utolsó találkozóját – menetrend szerint 17.30-kor – az előző kiírás két győztese, a Tolna-Mözs és a Debrecen együttese vívja egymással (a teljes menetrend itt található). A 18 óra magasságára várható eredményhirdetésen a dobogós csapatok mellett egyéni díjazásban részesül a torna legjobb kapusa és mezőnyjátékosa, a gólkirálynő, valamint a legjobb teljesítményt nyújtó hazai játékos. 

Az előző idényben a bajnokságban és a Magyar Kupában is ezüstérmet szerző Tolna-Mözs augusztus elején kezdte meg a felkészülést az új idényre, ami szeptember második hétvégéjén kezdődik. Reveland Zoltán együttese 8-án, 17 órakor az újonc egrieket fogadja a városi sportcsarnokban.

A tolna-mözsi csapattól távozott a nyáron  Szalkai Kitti, Krár Edina, Paranai Enikő, Koch Fruzsina, Krascsenics Petra és Dewath Anna, a helyükre nagypályás Fehérvár FC-től Szabó Bernadett, Romanoczki Kármen, Németh Noémi és Réthalmi Tímea érkezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!