Kosárlabda

2024.09.07. 20:01

Tornagyőzelemmel kezdte felkészülését az Atomerőmű

A paksiak 87–57-re legyőzték a Budapest Honvéd együttesét a IV. Sitku Ernő Emléktorna döntőjében. Az Atomerőmű SE két különdíjat is elvitt Nyíregyházáról.

Teol.hu

Pénteken a DEAC felett aratott győzelme után másnap a házigazda nyíregyháziakat felülmúló Budapest Honvéd ellen játszotta a korábbi kiváló kosárlabdázó emlékére megtartott felkészülési torna döntőjét az Atomerőmű SE. A paksiak valamennyi játékrészt megnyerték, a félidőre tizenhat ponttal mentek a fővárosiak előtt, a végén pedig harmincat pakoltak közé.

Révész Ádám (10-es mezben) volt az Atomerőmű SE legeredményesebb játékosa a döntőben
Révész Ádám (10-es mezben) volt az Atomerőmű SE legeredményesebb játékosa a döntőben
Fotó: Molnár Gyula

A legeredményesebb ASE-játékos a Szolnokról szerződtetett Révész Ádám lett, aki 18 pontja mellé leszedett 8 lepattanót és kiosztott két asszisztot is, de további öt játékos ért el két számjegyű pontszámot. Ahogy a debreceniek elleni elődöntőben, úgy a fináléban sem játszott a lágyékproblémával küzdő –csapatkapitány, Kovács Ákos. A bronzérem a DEAC-é lett, miután a helyosztón 70–59-re legyőzte a nyíregyháziakat.

A paksiak először nyerték meg a Sitku Ernő Emléktornát, emellett két egyéni díj is az atomvárosba került. A torna legértékesebb játékosa John Watson Chandler lett, csapattársa, De’Quon Lake vitte el a Sitku Ernő nevét viselő legjobb centernek járó díjat, míg a legjobb hazai játékosnak járó elismerést – amit ettől az évtől Borisz Maljkovics-különdíjnak hívnak – Tyreke Locure vehette át.

Kosztasz Flevarakisz együttese szeptember 12-én és 13-án Eszéken szerepel négycsapatos tornán, egy hétre rá pedig jön a XII. Morgen Ferdinánd Emléktorna, ahol a Kaposvár, a PVSK Veolia és az Osijek gárdája vendégeskedik a Gesztenyés úton. A bajnoki nyitányon, szeptember 27-én (péntek) a Honvéd vendége lesz az ASE, az első hazai tétmérkőzését október 4-én az Alba Fehérvár ellen vívja.

IV. Sitku Ernő Emléktorna, döntő
Atomerőmű SE–Budapesti Honvéd SE 87–57 (22–19, 23–10, 26–17, 16–11)
ASE: Révész 18/6, Dukes 13/6, Lockett 12/3, Chandler III 12/6, Benke 11/3, Lake 11, Eilingsfeld 4, Kucsora 4, Kékesi 2, Dorogi, Géringer, Halmai

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!