Strandlabdarúgás

2024.09.11. 11:00

Történelmi tettre készül a Bonyhád BFC Olaszországban

Salvadori, német és kínai együttessel sorsolták össze a völgységieket a Strandlabdarúgó Klubvilágbajnokság csoportkörében. A Bonyhád BFC első magyar csapatként lehet ott egy ilyen rangos eseményen.

Teol.hu

Megtartották az olaszországi Alghero városában jövő héten sorra kerülő Strandlabdarúgó Klubvilágbajnokság csoportkörének sorsolását, ahol majd a salvadori Barra de Santiago, a német Rostocker Robben és a kínai Csöcsiang Ningbo együttese vár a Bonyhád BFC-re.

Tovább írná saját és egyben Magyarország történetét a Bonyhád BFC
Tovább írná saját és egyben Magyarország történetét a Bonyhád BFC

A világranglistán az előkelő kilencedik helyet elfoglaló közép-amerikai gárda az előző klub-vb-n hatodik helyen végzett, keretének magját az El Salvador válogatottja adja. A németek az idei Európai Bajnokok Tornáját tizedikként zárta hazai mellett dán, spanyol és észt válogatott játékosokkal. A négyes legerősebb csapata az ázsiai, amit a brazil sikeredző, Marcelo Mendes irányít, aki világklasszisokat tudhat a keretében. Ilyen például a világ legjobbjának megválasztott Jordan vagy éppen a Martins testvérek, de akad természetesen brazil válogatott is a játékosok között.

Bölcsföldi Zoltán csapatvezető együttese nehéz csoportba került a Szardínia szigetén szeptember 17-től 22-ig tartó klubvilágbajnokságon, de a júniusi Európai Bajnokok Tornáján, amin első alkalommal szerepeltek, már egyszer bizonyítottak a völgységiek, hogy képesek meglepetést okozni a náluk nagyobb ellenfeleiknek. A Bonyhád BFC a portugáliai tornát 17. helyen zárta, itthon pedig kupagyőzelem mellett a bajnoki címet is bezsebelte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!