Kosárlabda

22 órája

Ötödik elsőségére hajt az ASE a Morgen Ferdinánd Emléktornán

Két tornagyőzelemmel a háta mögött várja a csütörtökön kezdődő és pénteken befejeződő Morgen Ferdinánd Emléktornát az Atomerőmű SE férficsapata.

Teol.hu

Tavaly nagy csatában nyerte meg a Morgen Ferdinánd Emléktornát az ASE

Fotó: Molnár Gyula

A görög Kosztasz Flevarakisz dirigálta piros-kékek meggyőző játékot bemutatva előbb Nyíregyházán, majd Eszéken végeztek az első helyen, s most a klub korábbi kiváló játékosa, a 2012-ben elhunyt Morgen Ferdinánd emlékére kiírt kupát is szeretnék megnyerni. A Sitku Ernő emléktornán a DEAC-ot és a Bp. Honvédot, az eszéki kupán pedig a bosnyák Tuzlát és a házigazda Osijek alakulatát múlták felül a paksiak. 

Utóbbiak a két klub jó kapcsolatára való tekintettel most is itt lesznek, s csütörtökön 16 órától a Kometa Kaposvárral csapnak össze az első elődöntőben. Aztán a 18.15-kor kezdődő hagyományos megemlékezés és gyertyagyújtás után az ASE a PVSK-Veolia alakulatával meccsel. A két győztes pénteken a 18 órakor kezdődő fináléban találkozik, míg a két vesztes a 15.30-tól induló bronzmérkőzésen méri össze erejét. A döntő után közvetlenül jön az eredményhirdetés, a tornára a belépés most is ingyenes! 

Tavaly a Kometa Kaposvárral vívta a döntőt az Atomerőmű SE, amely 2023-ban negyedik alkalommal nyerte meg a tornát. 

A XII. Morgen Ferdinánd Emléktorna programja
Csütörtök: KK Vrijednosnice Osijek–Kometa Kaposvár 16 óra, Atomerőmű SE–PVSK-Veolia 19 óra. 
Péntek: bronzmérkőzés 15.30 óra, döntő 18 óra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!