Labdarúgás

2024.09.11. 13:15

Két élő ikonja köszönt el a Paksi FC-től

Éger László és Tököli Attila is távozott az atomvárosi klubtól. Előbbi a DVSC, utóbbi a Mezőkövesd szakmai stábjáért hagyta el Paksot.

Teol.hu

A szekszárdi születésű Máté Csaba szakmai stábjában kapott helyet a szintén élvonalbeli Debrecennél Éger László, aki közel húsz év után hagyta el a Paksi FC-t, ahol visszavonulása után Karszt József technikai vezető munkáját segítette.

Tököli Attila (balra) és Éger László (szemből) öt évet húzott le közösen a Paksi FC-nél
Tököli Attila (balra) és Éger László (szemből) öt évet húzott le közösen a Paksi FC-nél
Fotó: Czagány Balázs

„Talán mindenki tudja rólam, igazi lokálpatrióta vagyok, minden Pakshoz köt, és talán azt is mindenki tudja, Debrecen a második otthonom – kezdi búcsúlevelét a paksi születésű, kilencszeres válogatott védő, amit a zöld-fehér klub hivatalos oldalán osztott meg. – Mindezek fényében talán érthető, engem csak a Debrecen tudott megmozgatni. Olyan lehetőséget kaptam, amiben, ha nem próbálom ki magam, úgy érzem, később megbánhatom. A hozzám közelállók is ezt erősítették bennem, ugyanakkor a váltás igazán fájó döntés volt.”

Éger László 416 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, ebből száznyolcvanháromszor a zöld-fehér szerelését öltötte magára. A DVSC-vel három bajnoki címet (2005, 2006, 2007), az atomvárosiakkal Ligakupát nyert (2011).

Szintén távozott Paksról Tököli Attila, aki összesen öt idényt húzott le az NB I-es csapatnál, és 114 találkozón 48-szor vette be az ellenfelek kapuit. Az egykori kiváló csatár visszavonulása után volt az élvonalbeli gárda másodedzője, az NB III-as csapat trénere, az elmúlt időszakban pedig az utánpótlásban dolgozott a klubnál a korábbi 25-szörös válogatott támadó, az NB II-es Mezőkövesdnél vezetőedzőnek kinevezett Csertői Aurél hívó szavának azonban nem tudott ellenállni. A két szakember paksi időszakuk után hat évvel a matyóföldi együttesnél dolgozhat ismét együtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!