Szavazás

2024.09.12. 14:15

A kapospulai Zemán Zóra Zoé a Szentkirályi Tehetségprogram győztese

A DOVASE-ben nevelkedett fiatal öttusázó atléta és úszó ellenfelét előzte meg a szavazás során. A Szentkirályi Tehetségprogram győztese kétmillió forinttal gazdagodott.

Teol.hu

Lezárult a Szentkirályi Tehetségprogram idei szavazása, ami Zemán Zóra Zoé sikerével ért véget. A fiatal öttusázó az úszó Nagy Napsugárt (Zalaco Zalaegerszegi ÚK) és az atléta Kriszt Saroltát (MATE-GEAC) előzte meg, az elismerés mellé kétmillió forint társul. Mint az a bemutatkozásnál olvasható, a programban nyújtott anyagi támogatás révén szeretne egy laser fegyvert vásárolni, mert az, amit jelenleg használ, még a szülei vették a pályája elején, és a markolata a sok évi edzésmunka és verseny alatt már elhasználódott, illetve az úszáshoz egy jó minőségű úszóruhára van szüksége.

Zemán Zóra Zoé nyerte a Szentkirályi Tehetségprogram szavazását
Zemán Zóra Zoé nyerte a Szentkirályi Tehetségprogram szavazását
Forrás: Szentkirályi 

Zemán Zóra Zoé Dombóváron kezdett úszni és Fazekas Gáspárnál atletizálni, valamint Kaposváron vívni, de 2021 óta már a Budapest Honvéd színeiben versenyez. Nem is akárhogyan, ifjúsági korosztályban többek között világ- és Európa-bajnok, Olimpiai Reménységek Versenye-győztes, az idei U19-es Európa-bajnokságon pedig duplázott, egyéniben és csapatban is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!