Vármegye II-es foci

2 órája

Bevehetetlennek tűnik a DLK vára, a Szuhay Sportcentrum

Az élcsapatok összecsapását hozza a Tolna Vármegyei II. osztály hétvégi, ötödik fordulója. A listavezető a másodikat helyezettet fogadja, az újonc Dombóvári LK az aparhantiakat látja vendégül a Szuhay Sportcentrumban.

Berg Sándor

Bevehetetlen várnak tűnik a dombóvári Szuhay Sportcentrum futballpályája, ahol több mint három éve nem kapott ki a helyi DLK csapata. Kis Dániel Péter együttese a 2021. augusztus 21-i szezonnyitón 5–3-ra maradt alul a Regöllyel szemben, az azóta lejátszott harmincegy bajnoki mérkőzésen 28 győzelem és 3 döntetlen a dombóváriak mérlege, a gólarányuk pedig valami elképesztő: 191–24!

Három éve nem kapott ki a Szuhay Sportcentrum futballpályáján a Dombóvári LK
Három éve nem kapott ki a Szuhay Sportcentrum futballpályáján a Dombóvári LK
Forrás: Dombóvári Labdarúgó Klub

A másodosztály azért más kávéház, ahogy mondani szokás, a csapat vereséggel kezdett Tengelicen (1–2), de úgy tűnik, gyorsan felvette a ritmust, hiszen ezt követően hazai pályán 8–0-ra kiütötte a szintén újonc gerjenieket, legutóbb pedig Mórágyról hozott el egy pontot meggyőző játékkal (2–2). Újabb erőfelmérő a nyáron jól erősítő, a hétvégi bajnokiját elhalasztó Aparhant ellen lesz hazai pályán. 

Jó mérkőzésnek ígérkezik a Mórágy paksi vendégjátéka is, ahol a második helyezett utazik a listavezetőhöz. Az ASE mérkőzésein esik a legtöbb gól (átlagosan 4,6), és most is valami hasonló találkozóra van kilátás. A vendégek dolgát nehezíti, hogy a négy találattal a házi góllövőlistát vezető Tóth Lászlót az előző fordulóban a kiállítás sorsára jutott, a Fegyelmi Bizottság pedig négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta, így rá nem számíthat Löfli Dávid játékos-edző. 

Az egyedüli csapatként még veretlen Nagymányok a szezont rosszul indító, azt a Kisdorog elleni 4–0-s sikerrel javító faddiakhoz látogat. Szőcs Richárd együttese rápihenhetett erre a találkozóra, az Aparhant elleni találkozót ugyanis szeptember 25-re halasztották. Ha már a Kisdorog szóba került, Szabó Vendel együttese az egyetlen, amely még nem lőtt gólt és pontot sem szerzett. Nagy meglepetés lenne, ha utóbbi most hétvégén a Tengelic ellen születne meg, még ha hazai pályán is játsszák a mérkőzést. 

Vármegyei II. osztály, 5. forduló
Szeptember 21., szombat: Dombóvári LK–Aparhanti SE 12, ASE Paks–Mórágyi SE 16 óra
Szeptember 22., vasárnap: Kisdorogi FC–Tengelici SE 16, Faddi SE–Nagymányoki SE 16 óra
Szabadnapos: Gerjeni SE

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!