Férfi kosárlabda

4 órája

A címvédő Falco otthonában szakadt meg az Atomerőmű jó sorozata (galériával)

Nagyot küzdött, de végül 87–77-es vereséget szenvedett Szombathelyen az Atomerőmű SE. A paksiak így elszenvedték első vereségüket a bajnokságban, a Falco pedig tovább őrzi hibátlan mérlegét.

Berg Sándor

Az első komoly rangadójára utazott idegenbe az Atomerőmű SE ebben a szezonban, amely a bajnokságban szintén négy győzelemmel kezdő, ráadásul a Bajnokok Ligájában is két sikerrel rajtoló Falco KC-nál vendégszerepelt. Kosztasz Flevarakisz helyzetét nehezítette, hogy betegség miatt nem számíthatott Yasiin Joseph-re és Eric Lockettre.

Benke Szilárd (labdával) immár paksiként vereséggel tért vissza a Falco otthonába
Benke Szilárd (labdával) immár paksiként vereséggel tért vissza a Falco otthonába
Fotó: Unger Tamás

Az Atomerőmű SE hullámzó játékot produkált az első negyedben, a paksiak 8–6-ig tartották magukat, majd miután nem estek be az extra kosarak, támadólepattanókat pedig nem tudtak gyűjteni, a játékrész végére tizenháromra hízott a különbség. A rövid szünet után nagyot változott a játék képe, a Falco több, mint három percig kosár nélkül maradt, az ASE pedig egyre közeledett, sőt a szombathelyiektől érkező Benke Szilárd triplájával 35–35-nél utolérte a címvédőt.

A második félidő első kosarát Révész Ádám révén paksiak szerezték, de szigorított védekezésén a Falco, nem engedett teret Jay-Jay Chandlernek és Eilingsfeld Jánosnak sem, amivel újra két számjegyűre duzzadt a különbség (51–41). Meglépni viszont nem tudtak a vasiak, az ASE becsületére váljék, hogy egy pillanatig sem adták fel és az amerikai irányítója ziccerével tíz perccel a vége előtt négy pontra visszajöttek a látogatók (62–58). 

Döntőnek bizonyult azonban, hogy az utolsó negyed elején négy perc alatt mindössze egy Lake-duplára voltak képesek a paksiak, miközben a másik oldalon viszont Trey Diggs ötödik és hat tripláját is bedobta. Az ASE négy győzelem után elszenvedte első vereségét a bajnokságban, és sorozatban nyolcadszor marad alul a szombathelyiek ellen. 

Férfi NB I/A, alapszakasz, 5. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Atomerőmű SE 87–77 (29–16, 6–19, 27–23, 25–19)
Szombathely, v.: Kapitány, Goda, Minár
Falco: VÁRADI 16/6, Pongó 1, Clark Jr. 4/3, TIBY 11/9, POPOPVICS 12. Csere: PERL 19, DIGGS 18/18, Keller 6, Bognár.
ASE: CHANDLER III 22/9, BENKE 21/6, Dorogi, EILINGSFELD 12/6, Lake 9. Csere: HALMAI 9, Révész 4, Kucsora, Kovács Á.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában