Kosárlabda

2 órája

Nagyszerű játékkal verte meg az Alba Fehérvárt az Atomerőmű SE – képgaléria

Az Atomerőmű SE nagy csatában legyőzte az Alba Fehérvárt a férfi kosárlabda NB I pénteki rangadóján.

Teol.hu

Benke Szilárd a második félidőben nagyon fontos pontokat tett bele a közösbe

Fotó: Molnár Gyula

Pár nap híján két éve verte meg utoljára az Alba Fehérvárt az Atomerőmű SE, a 2022 szeptemberi bajnokin 93–84-re győztek az atomosok. A paksi drukkerek a remek előszezon (hat meccs, hat győzelem) és a nyitányon a Bp. Honvéd otthonában kivívott 91–60-as siker után annak reményében ülhettek fel a lelátóra, hogy újfent győzelemnek tapsolnak majd.

Jay-Jay Chandler ezen a meccsen is húzóembere volt az Atomnak
Jay-Jay Chandler ezen a meccsen is húzóembere volt az Atomnak
Fotó: Molnár Gyula

Telt ház előtt, nagyszerű tempóban kezdődött a rangadó (mindig is ez volt az idény egyik legfontosabb meccse), Vojvoda Dávid duplájára Jay-Jay Chandler válaszolt egy triplával – a két kosaras maradt is lendületben, ők húzták csapatuk szekerét az első negyedben. Paksi oldalon Eilingsfeld János, a fehérvárin David Nichols volt az elsőszámú „fegyverhordozó” – jó volt látni, hogy Jonesy (Eilingsfeld beceneve) újra a régi, kell a paksiaknak az ő erőtől duzzadó, önfeláldozó játéka. Nem lassítottak a felek a második tíz percben sem, jó kis meccs zajlott a parketten, s jó volt látni, hogy az ASE diktálja a tempót, az történik a pályán, amit a piros-kékek akarnak. Nagy vastaps közepette vonulhattak le a hazai játékosok – amit letettek a parkettre az első félidőben az igazi férfimunka volt.  

A szünet után minden onnan folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt, azzal a nem elhanyagolható változással, hogy Benke Szilárd lett az új paksi hős. A válogatott hátvéd ihletett formában játszott, szórta a pontokat, bevágott három triplát, hat duplát és kiosztott hat gólpasszt – sokat tett azért, hogy az ASE megnyerhessen egy ilyen hőfokú rangadót. A végén Chandler triplájával lett 88–80, s az amerikai  volt az, aki két higgadt büntetővel a legvégén beverte a szövet a fehérvári koporsóba. Eilingsfeld a legeslegvégén már nagy ünneplés közepette vágta be az utolsó büntetőket – órási, rég várt győzelem volt ez az Atomerőműtől. 

Férfi NB I, a 2. fordulóban.
Atomerőmű SE–Alba Fehérvár 92–85 (26–20, 20–22, 23–25, 23–18)
Paks, ASE-sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Praksch P., Nagy V., Frányó P.
Atomerőmű SE: Chandler 25/6, Benke 22/9, Lockett 13/3, Eilingsfeld 16, Lake 5. Csere: Joseph 7/3, Halmai, Révész 4. Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz. Alba Fehérvár: Nichols 19/9, Vojvoda 24/12, Filipovity 12/6, Horne 7/3, A Smith 4. Csere: Thomas 15/3, Krivacsevics 4, Kass. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga. Kipontozódott: Lake (36. perc), illetve Nichols (33. perc). 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában