Halált okozó testi sértés

2 órája

Úgy megverték a parkban, hogy belehalt sérüléseibe

Úgy megverték lakótársukat a parkban, hogy az belehalt sérüléseibe. A másodrendű vádlott ügyében is jogerős ítélet született a Pécsi Ítélőtáblán.

Teol.hu

A verést követően a vádlottak a láthatóan vérző, fejsérüléseket szenvedett, magatehetetlen sértettet magára hagyták (Fotó: police.hu)

A vádlottak szívességi lakáshasználóként éltek a sértett ingatlanában. A sértett és a vádlottak között gyakran alakult ki konfliktus, a vádlottak többször bántalmazták a sértettet. Az erősen ittas másodrendű vádlott és a sértett szóváltásba keveredett 2022. május 13-án a reggeli órákban, és a másodrendű vádlott egy alkalommal tenyérrel arcul ütötte a sértettet. A férfi ennek és ittasságának következtében egy közeli virágágyásba esett, ahol a vádlott egyszer megrúgta. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. 

A cipőtalpával is rátaposott

A vádlottak 2022. július 3-án a délutánt a sértettel töltötték, együtt italoztak. Este 21 óra körül egy parkban ismét találkoztak, ahol a másodrendű vádlott számonkérte a sértettet, hogy miért vett el tőle tízezer forintot. A vita hevében a másodrendű vádlott legalább két alkalommal arcon ütötte a férfit, majd ezt észlelve az elsőrendű vádlott is bekapcsolódott a bántalmazásba. A földre kerülő férfi fejét több alkalommal, nagy erővel megrúgta és a fejére cipőtalpával rátaposott. Ezt követően a vádlottak a láthatóan vérző, fejsérüléseket szenvedett, magatehetetlen sértettet magára hagyták. 

Másnap a reggeli órákban a vádlottak visszamentek a parkba, ahol a férfi továbbra is magatehetetlenül feküdt a földön, de a vádlottak ekkor sem nyújtottak segítséget neki. A sértetthez egy később gépkocsival arra közlekedő és őt észlelő férfi hívott mentőt, akik kórházba szállították, de a szakszerű kezelések és beavatkozások ellenére augusztus 27-én elhunyt. 

Mindkét vádlottat jogerősen ítélték el

Az első fokon eljárt Szekszárdi Törvényszék a bűnösségét az előkészítő ülésen beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett halált okozó testi sértés bűntette miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett halált okozó testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlottak feltételes szabadságra legkorábban a szabadságvesztés kétharmad részének kitöltését követően bocsáthatók. A törvényszék ítélete az elsőrendű vádlott vonatkozásában jogerőre emelkedett, a másodrendű vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért, az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést. 

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta, így az a másodrendű vádlott vonatkozásában is jogerőre emelkedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában