Világbajnoki selejtező

4 órája

Hat tolnaival a keretben verte meg a norvégokat a női futsalválogatott

A magyar női futsalválogatott – hat Tolna vármegyei játékossal a keretében – egy izgalmas meccsen 3–2-re legyőzte a norvégokat a szarajevói világbajnoki selejtező tornán.

Teol.hu

A magyar válogatott remek győzelemmel indította a szarajevói selejtezőtornát

Fotó: MLSZ

Döcögősen indult női futsalválogatott számára a kvalifikáció első mérkőzése. A skadinávok domináltak a mérkőzés elején, és ez számukra eredményre is vezetett, a hetedik percben egy baloldali beadást követően Sandtrön révén megszerezték a vezetést. A bekapott gól felébresztette a magyar lányokat, akik egyre összeszedettebben, a lehetőségeiket jobban megragadva kezdtek játszani. 

Kiss Gréta, a tolnai csapat játékosa vezeti a magyar női futsalválogatott akcióját
Kiss Gréta, a tolnai csapat játékosa vezeti a magyar női futsalválogatott akcióját
Fotó: MLSZ

Ennek ellenére a gólszerzés sajnos nem jött össze a norvégok hatékony védekezésének, labdaszerzéseiknek, és gyors kontráiknak köszönhetően – ellenben a rivális büntetőhöz jutott, amit Vik értékesített. A félidő végéhez közeledve, a 17. percben aztán megtört a jég, Horváth Viktória kipattanóját Tagyi Vivien juttatta a kapuba. 

A folytatásra feljavult a magyar csapat, s nem is kellett sokat várni az egyenlítésre, a második játékrész első percében Krascsenics Csilla a közeli góljával 2-2-re változtatta az eredményt. Kiegyenlített játékkal ment tovább az összecsapás, a csapatok megizzasztották egymást, mindkét kapusnak akadt védeni valója. Végül a 35. percben Krascsenics duplázni tudott, egy lecsorgó labdát rúgott be, beállítva ezzel a végeredményt.

Nemzeti csapatunkban Deczki Vanda, Folk Zsuzsanna, Kiss Gréta, és Wiesner Dalma személyében négyen a Tolna-Mözs játékosaként szerepelnek. A keretben szintén ott van a szintén vármegyei származású Varga Adél, és a csapatkapitány, Fábián Rebeka.

A magyar válogatott legközelebb ma délután négy órakor lép pályára Fehéroroszország legjobbjaival szemben, majd ezt követi a csoport utolsó mérkőzése szombaton, a házigazda Bosznia-Hercegovina ellen.

A hat négyes csoportból csak az első helyezett juthat tovább a rájátszásba, ahol csatlakozik Portugália, és a háromszoros Európa-bajnok Spanyolország válogatottja. Az október 31-i sorsolást követően jövő márciusban a két négyfős csoport arany- és ezüstérmesei jutnak ki a 2025. november 21. és december 7. között megrendezendő Fülöp-szigeteki világbajnokságra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában