Motokrossz

2 órája

Oldtimer krosszmotorok versenyeztek hétvégén Zombán (galériával)

Zombán zárult hétvégén a magyar oldtimer motokrossz bajnokság. A kiváló pályán remek versenyek és szép Tolna vármegyei eredmények születtek.

Berg Sándor

Tavaly május után ismét Zombán találkoztak az oldtimer magyar bajnokság legjobbjai, hogy az utolsó fordulóban eldöntsék egymás között a helyezéseket. Langer József portálunknak elmondta, a pénteki esőzés megpróbáltatások elé állította őket, de mindent megtettek azért, hogy a legjobb körülmények fogadják a versenyzőket és a nézőket egyaránt. Céljukat sikerült teljesíteniük, a körülmények ideálisak, a futamok pedig látványosak és izgalmasak voltak.

Az oldtimer magyar bajnokság legjobbjai érkeztek szombaton Zombára
Az oldtimer magyar bajnokság legjobbjai érkeztek szombaton Zombára
Fotó: Makovics Kornel

A főszervező maga is motorra pattant, a Super EVO kategóriában egy első és egy második helyet szerzett, amivel összetettben – az országos bajnok Paitz Miklós Nándorral – holtversenyben első helyen végzett KTM-jével. Rajta kívül a Dél MX Motosport Egyesület Cservenka Gábor személyében a dobogó legalsó fokára is felállhatott azzal, hogy az EVO kategória mindkét futamában harmadik lett. A Millenium EVO-nál az egyaránt nagydorogi származású Kisgyörgy Zoltán összetettben a negyedik, Miczki Gergely a hetedik pozíciót szerezte meg. Müller Lajossal a Super EVO kategóriában a Tamási Enduro és MX Egyesület a tizedik helyet érte el.

„A mért edzés és a két fordulós futamok után bemutató jelleggel krossz Simson betétfutamokat rendeztünk, ami beváltotta a hozzá fűzött reményeinket. Az országban először itt, az én kezdeményezésemre láthattak ilyen versenyt a nézők, ami nemcsak ők, de visszajelzések alapján az oldtimer szakág is jó szívvel fogadot. Várhatóan kupasorozatként a jövőben felkerül majd a versenynaptárba is” – tette hozzá Langer József.

Fotó: Makovics Kornél

Hétvégén országos csapatbajnoksággal zárul a szezon Ajkán, ahol a zombai egyesület is érdekelt lesz. A település határában sem maradnak sokáig motokrossz nélkül, ahol még ebben az évben regisztrációs versenyt rendeznek.

Oldtimer magyar bajnokság, dobogósok
EVO (1986-1990 évjárat): 1. Kovács Sándor 50, 2. Szenft Márkus 44, 3. Cservenka Gábor (Dél MX) 40 ponttal
Super EVO (1991-1997): 1. Paitz Miklós Nándor 47, 2. Langer József (Dél-MX) 47, 3. Kiss Sebastian Rajmund 38..., 10. Müller Lajos (Tamási) 21 ponttal
Millenium EVO (1997-2003 évjárat): 1. Csömöri Krisztián 50, 2. Lantos Gábor 44, 3. Párkányi Tamás 40, 4. Kisgyörgy Zoltán (Dél-MX) 36..., 7. Miczki Gergely (Dél-MX) 28 ponttal
Classic (maximum 1995-ös korosztályig): 1. Szenft Márkus 50, 2. Komáromi Sándor 42, 3. Gáspár Csaba 42 ponttal
Classic Junior (maximum 38 éves): 1. Hrabovszki Martin 50, 2. Lelovics Antal László 44, 3. Tikas Benjámin 40 ponttal
Twin Shock: 1. Michal Zicha (cseh) 50, 2. dr. Czompa Attila 44, 3. Hullé László 40 ponttal
60+: 1. Polgár Gergely 50, 2. Wolf Ferenc 44, 3. Tápai Zoltán 38 ponttal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában