Kosárlabda

2 órája

Javíthat az Európa Kupában a Tarr KSC Szekszárd

A spanyol fővárosba utazott a Tarr KSC Szekszárd, ahol Marena Whittle korábbi csapata, a spanyol a Movistar Estudiantes vár Magyar Bianka együttesére az Európa-kupa csoportkörének harmadik fordulójában.

Dahud Emil

A hétvégén már győzelemmel hangolódott a nemzetközi mérkőzésére a Tarr KSC Szekszárd csapata, miután Kathryn Westbeld és Baa Dominika vezérletével idegenben legyőzték a Vasas Akadémiát (81–64). A sikerből jócskán kivette a részét Marena Whittle is, aki már a Szekszárd színeiben látogat vissza korábbi sikerei helyszínére.

Mányoky Rékával a soraiban utazott Madridba a Szekszárd
Mányoky Rékával a soraiban utazott Madridba a Szekszárd
Fotó: Denes Martonfai

Az ausztrál légióson kívül van még egy közös pont a két gárdában: egyikőjük sem tudta legyűrni a Tarbes csapatát Európa kupában. Míg a spanyolok idegenben 87–60-ra, addig a KSC itthon 68–59-re maradt alul a franciákkal szemben. Idén nemzetközi porondon sajnos eddig nem olyan fényes a Szekszárd teljesítménye, mint az élvonalban, ahol eddig mind az öt mérkőzését megnyerte. Csak a görög Iraklisz ellen tudták győztesen elhagyni a pályát, igaz, akkor történelmi, hetvenhét pontos különbséggel.

Kicserélődött a spanyolok kerete

A 40 esztendős David Gallego vezetőedző mellett mindössze ketten, a 20 éves Paula Sarava és a nála öt évvel idősebb Juana Camillion maradtak hírmondónak az Estudiantes tavalyi keretéből.

A Tarr KSC elleni két mérkőzésen a most már a szekszárdi sikerekért küzdő Whittle volt a legeredményesebb: a kinti találkozón 18 pontig, 4 lepattanóig és 1 asszisztig jutott, míg az itthoni meccsen 12 pontot, 5 lepattanót és 2 gól­passzt jegyzett.

A madridiak mind a hat mérkőzésüket megnyerték az Európa Kupa legutóbbi csoportkörében, a rájátszás első fordulójában viszont a török Bellona Kayseri kettős győzelemmel búcsúztatta őket. A Szekszárd szintén a legjobb harminckettő között esett ki a spanyol Uni Girona ellen.

Nem ismeretlen a Szekszárdnak a madridi együttes

Az előző szezonban már találkozott egymással a két csapat, akkor mindkét meccsen a spanyolok örülhettek, otthon 83–69-re, Szekszárdon 56–54-re diadalmaskodtak. Hatalmas lehetőség tehát a következő találkozó a KSC-nek mind visszavágni, mind pedig javítani a helyzetén.

A közel 24 év átlagéletkorú madridiaknál hat légiós játszik, közülük a spanyol Angela Salvadores 18,3 pontot, 4,3 lepattanót és 2,7 gól­passzt átlagolt, míg a szerb Krisztina Topuzovics 9,3 ponttal, 5 lepattanóval és 2 gólpasszal büszkélkedhet a szezonban. Marena Whittle-éknek kiemelten kell figyelniük a lengyel Liliana Banaszakra is, aki az Iraklisz elleni összecsapáson 14 ponttal, 13 lepattanóval, és 5 gólpasszal lett csapatának legjobbja.

Mozgalmas hét vár a Szekszárd csapatára, hiszen a madridi fellépése után  vasárnap szomszédvári rangadó következik a pécsiek ellen hazai pályán.

Női Európa Kupa, G-csoport, a 3. fordulóban
Movistar Estudiantes–Tarr KSC Szekszárd
Madrid, Polideportivo Antonio Magarinos Aréna, szerda, 20 óra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában