Kajak-kenu

2 órája

A jó rajt ellenére nem jutott szuperkupa döntőbe a paksiak vb-érmese

Magyar egység nélkül rendezték a kajak kettesek 500 méteres döntőjét a kínai Hangcsouban rendezett szuperkupa viadalon, miután mindkét páros, közte a paksi Vajda Bence hajója, ötödikként ért célba az előfutamban.

Berg Sándor

Két selejtezőfutamot rendeztek magyar idő szerint vasárnap hajnalban férfi kajak páros 500 méteren, mindkettőben egy-egy magyar egységgel. Az elsőben ott volt az Atomerőmű SE kiválósága, Vajda Bence, aki állandó társával, Szántói-Szabó Tamással ült hajóba, és akivel jól kapták el a rajtot. A táv feléhez érve az élen haladt az idei világbajnoki ezüstérmes kettős, a második 250 méterre viszont visszaestek, a háromtized másodperces előnyből végül egy másodperc hátrányt szedtek össze a győztessel szemben. Az 1:35,399 perces idő csak az ötödik helyre volt elég, amivel éppen lecsúsztak a szuperkupa döntőjéről.

Futamában ötödik lett a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás páros, így nem jutott a szuperkupa döntőjébe
Futamában ötödik lett a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás páros, így nem jutott a szuperkupa döntőjébe
Forrás: MKKSZ

A versenyszám másik magyar kettőse, a Varga Ádám, Birkás Balázs páros szintén ötödik lett az előfutamban, így ők sem jutottak a fináléba. A döntőt végül egy olasz páros nyerte meg portugál és egy spanyol, argentin nemzetközi duó előtt.

A 400 ezer dollár összdíjazású szuperkupán a tizenhét fős magyar válogatottban Kiszli Vanda is ott volt, a paksiak kilencszeres világ-, hétszeres Európa-bajnok és kétszeres Világjátékok-győztes maratonistája a rövid körös versenyen és a 15 kilométeres futamon is ezüstérmet szerzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában