Közélet

2010.01.07. 07:43

Adóellenőrök szállták meg a köztereket

Adóellenőrök lepték el az ünnepek alatt a közterületeken árusítókat Tolna, Baranya és Somogy megyékben. Elsősorban a nyugta- és számlaadást, az értékesített áruk eredetét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét kérték számon.

TEOL/M.I.

Tolna megyében a régiós átlagnál jobb volt a nyugtaadási fegyelem, az ellenőrzött 81 esetnél a szabálytalanságok aránya nem érte el a 10 százalékot – mondta Barlai Krisztina, az APEH dél-dunántúli régiójának sajtószóvivője. A szabálytalan foglalkoztatás Baranyában volt a leggyakoribb, az ellenőrzések közel 17 százalékában állapítottak meg mulasztást.

Mindhárom megyére jellemző volt, hogy a közterületeken tevékenykedő kereskedők kétszer annyi esetben mulasztottak, mint az üzletekben árusítók. A fenyőárusokra például jellemző volt, hogy minden harmadik karácsonyfát számla és nyugta nélkül adták el.

Barlai Krisztina elmondta, az ellenőrzések januárban is folytatódnak. A revizorok bárhol felbukkanhatnak, így nem csak üzletekben lehet rájuk számítani, hanem vásárokon és közterületeken is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!