Közélet

2013.12.30. 23:50

Átadták a nappali ellátót a Kereszt utcában

Címkék#Paks

Elkészült az idősek és fogyatékkal élők nappali ellátását biztosító új épület a Kereszt utcában. Időseknek, fogyatékosoknak biztosítanak napközit a felújított épületben.

Vida T.

A műszaki átadást hétfőn tartották, a nyitást tavasszal tervezik. Nem lesz önálló, a szociális intézményeket tömörítő szervezetbe integrálják. A tervek szerint 8 embert foglalkoztatnak majd. Az idősek nappali ellátása kötelező feladat, de az erre szolgáló épület nem felel meg a mai kor elvárásainak, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy egy, a gyermeklétszám csökkenése miatt megüresedett óvodaépületet alakít át e célra.

Tell Edit alpolgármester azt mondta, az új épületben biztosítani tudják az idősek mellett a látás-, hallássérültek, mozgásszervi betegséggel küszködők, valamint az értelmi sérültek nappali ellátását, ami eddig nem volt megoldott, valamint szükség esetén hajléktalanok számára nappali melegedőt is. A felmérések, illetve igények szerint 16 fogyatékkal élőt fogad majd az intézmény, az idősek klubjába hozzávetőleg 20 fő jár.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Kereszt utcai épület műszaki átadását tegnap tartották (A szerző felvétele)
[/caption]

Az idősek és fogyatékosok napközije a helybeli Ulbert Kft. kivitelezésében készült el bruttó 100 millió forintból, amihez az atomerőmű által alapított Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány 20 millió forintos támogatást nyújtott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!