Közélet

2014.05.02. 11:20

Egészségre nevel az e-Bug

Magyarország is részt vett az uniós projekt kidolgozásában. Játékos vetélkedőre invitálják az általános iskolák diákjait és a középiskolák 9-10. évfolyamos tanulóit.

Venter M.

m0103r09.jpg

Fotó: Banczik Róbert

Tolna megyében valamennyi oktatási intézmény tájékoztatása megtörtént az oktatási eszközzel és annak alkalmazhatóságával kapcsolatban. Huszonkét intézmény – elsősorban a 6-10 éves korosztály vonatkozásában – küldött visszajelzést arról, hogy csatlakozna az e-Bug programot alkalmazó mintaiskolák csapatához.

2014 májusa és októbere között játékos vetélkedőre invitálják az általános iskolák diákjait és a középiskolák 9-10. évfolyamos tanulóit. Az e-Bug játékos vetélkedőre az e-Bug programban mintaiskolaként részt vevő oktatási intézmények tanulói jelentkezhetnek. A játék több fordulóból áll, célja az, hogy a diákok szórakoztató formában, csapatokban összemérhessék a mikrobákra vonatkozó – az e-Bug honlapon keresztül elsajátítható – tudásukat, és élményekkel, ajándékokkal gazdagodjanak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A diákok szórakoztató formában mérhetik össze tudásukat (illusztráció)
[/caption]

A játékban való részvétel ingyenes. A feladatok egy részét internetes felületen kell megoldani, másik részük a diákok alkotókészségét, kreativitását teszi próbára. A főnyeremény: vásárlási utalvány a győztes csapat osztálya számára és meglepetés ajándékprogram a csapattagok számára. A mintaiskolák a vetélkedő részleteiről külön értesítést kapnak.
Tolna megyében a  programmal kapcsolatban információt nyújt a Tolna Megyei Kormányhivatal és a járási népegészségügyi intézetek munkatársai: Markó Aranka megyei vezető védőnő ([email protected]), Bács Gáborné Nagy Ilona szekszárdi járási vezető védőnő ([email protected]), Dr. Bakóné Deák Zsuzsa tamási járási vezető védőnő ([email protected]), Susóczky Márta dombóvári járási vezető védőnő ([email protected]) és Péczné Kaszás Lívia paksi járási vezető védőnő ([email protected]).

A http://www.e-bug.eu/ honlapcímen érhető el az e-Bug. A weboldal két fő egységből áll: az egyik a gyerekeknek szóló (külön az alsó tagozatosoknak, külön a felső tagozatosoknak és a 16 éven aluli középiskolásoknak), a másik a tanároknak szóló rész. Ha egy-egy iskola csatlakozni szeretne, az e-Bug program elérhetőségei: www.antsz.hu (e-Bug banner – élesítés a program indulásakor) https://www.facebook.com/pages/E-Bug-Hungary és https://www.facebook.com/pages/E-Bug-Magyarország. További információ a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervétől az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban kérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!