Közélet

2014.10.06. 19:44

Feloldották a vízhasználati korlátozást

Újra tiszta, használható a vezetékes víz Dunaföldváron, ahol néhány napja korlátozták a fogyasztását coliform szennyezés miatt.

V. T.

Feloldották a vízhasználati korlátozást a városban, mert eredménnyel jártak az intézkedések, amelyeket a coliform szennyezéssel érintett vezetékrendszeren hajtottak végre. A Mezőföldvíz Kft. tájékoztatása szerint a laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy az ivóvíz minősége megfelel az előírásoknak, ezért a megyei tisztifőorvos úgy döntött, a vezetékes ivóvíz bármilyen fogyasztási célra felhasználható.

Múlt csütörtökön találtak a szakszervek bakteriális eredetű szennyeződést két dunaföldvári közkifolyóról vett ivóvízmintában. Horváth Zsolt polgármester elmondta, haladéktalanul gondoskodtak arról, hogy a közintézményekben mindenki kapjon palackos vizet, a város területén vízzel teli tartályokat helyeztek ki. A polgármester információi szerint nem okozott megbetegedést a vízszennyezés. A felmerült körülbelül egymillió forint költséget a szolgáltató fedezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!