Közélet

2010.12.18. 09:13

Kiütéssel nyert a havazás a közút ellen

Havas utakra készülhetnek a közlekedők Tolnában. Csak akkor induljon útnak, ha muszáj.

TEOL

Jelenleg az összes - fő és mellék - út havas Tolna megyében - mondták el a TEOL.hu kédésére a Magyar Közút Kht. Tolna megyei ügyeletén. Az egész megye területén intenzíven havazik. A legtöbb hó Tamási környékén esett, itt 5 centiméter friss hó hullott. Paks és Szekszárd környékén 2-3 centiméter friss hó esett. A hőmérséklet -6, -7 fok körül alakul Tolnában.

A közút tájékoztatása szerint Tamási környékén öt munkagép végzi az utak síkosságmentesítését, egy pedig készenlétben van. Szekszár környékén tíz géppel dolgozik az utak tisztántartásán. A paksi szakaszmérnökség területén pedig három munkagép dolgozik és ugyanennyi van készenlétben.

Kérdésünkre, miszerint miért vannak készenlétben gépek, miközben havasak az utak, az ügyeleten elmondták: mindent megtesznek, hogy megtisztítsák az utakat.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Fotó: Lehőcz Péter
[/caption]
Arra a kérdésre, hogy miért nem sózták előre az utakat, a közútkezelő ügyeletese elmondta, már előre végeztek síkosságmentesítést, de az intenzív havazás miatt ez hatástalan.

A Magyar Közút Kht ügyeletén kérdésünkre azt is elmondták, hogy külön időjárás előrejelzést - a viharriasztásokat leszámítva - nem kapnak. A  meteorológiai szolgálat honlapjáról tájékozódnak. Ennek alapján további intenzív havazásra számítanak.

Szekszárdon egyébként szintén mindenütt havasak az utak a város területén. A TEOL.hu olvasója arról számolt be szerkesztőségünknek, hogy Szekszártól Tolnáig két sószóró járművel is találkozott. A két jármű közül csak az egyik szórt sót, de tolólapja egyiknek sem volt leengedve.

Egy balesetről is beszámoltak a közút ügyeletén. Egy személyautó árokba csúszott a 61-es úton, Pincehely és Tamási között. Az utat félpályán lezárták. A szekszárdi mentőállomás tájékoztatása szerint egy személy könnyű sérülést szenvedett.

Az ügyeletes felhívta a közlekedők figyelmét, csak az induljon útnak, akinek muszáj. Érdemes azonban a tervezettnél jóval korábban útra kelni, ugyanis a jelenlegi körülmények között jóval lasabban lehet haladni a megszokottnál.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!