Közélet

2014.04.26. 16:26

Megújult a Szent Lukács Kórház szülőszobája

– A kórház talán egyetlen részlege, ahol sokkal több az öröm, mint a bánat – mondta Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere, a Szent Lukács Kórház felújított szülőszobája kapcsán. A korszerűsített részleget pénteken adták át.

TEOL/H.E.

Dr. Kerekes László főigazgató elmondta, hogy a lakosság aktivitásának köszönhető az infrastrukturális fejlesztés, hiszen a tavaly szeptemberi Richter Egészségváros dombóvári rendezvényen mintegy háromezren vettek részt a különböző szűrővizsgálatokon. Ez azt jelentette, hogy a gyógyszergyártó cég kétmillió forintos alapját kiegészítve, 5 millió 485 ezer 100 forinthoz segítették hozzá az egészségügyi intézményt. Az összeg ráadásul rekordnak számít az öt éve tartó programsorozatban.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. Gács Ernő vezette végig Szabó Lorándot és Potápi Árpád Jánost (Fotó: TN)
[/caption]A szülőszoba pedig nemcsak szebb lett, hanem a tagolása is változott. Az eddigi kétágyas szobából két egyágyasat alakítottak ki, melyek közül az egyik – a vízben szülés kivételével – számos alternatív szülési mód feltételeit biztosítja, és megteremti a kényelmesebb várakozás lehetőségét a családtagok számára.

Dr. Kerekes László hozzátette, hogy a szülészet kimaradt a kórház európai uniós támogatással megvalósuló, több száz millió forintos fejlesztéséből, ugyanakkor az intézmény vezetése kiemelten fontosnak találta, hogy sor kerülhessen a korszerűsítésre, mivel a kórház ismét elnyerte a „Baba-barát” címet. Az országban mindössze 17 kórház jogosult a cím viselésére, a Szent Lukács 2009 óta, most pedig újabb négy évig birtokolhatja az elismerést.

A tegnapi átadón részt vett Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője és dr. Zámbó Mónika, a Richter Gedeon gyógyszercég területi képviselője is. Az intézmény megújult részlegén dr. Gács Ernő, a dombóvári kórház szülész-nőgyógyász főorvosa vezette végig a vendégeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!