Közélet

2013.03.05. 21:29

Négyfélék lehetnek a nők és háromfélék a férfiak

Az anyagcseretípus ismeretében kiválaszthatók az egyénnek megfelelő élelmiszerek és azok aránya, hogy ne hízzunk el és egészségesek maradjunk.

Molnár Ágnes

Az egyénre szabott táplálkozási program jelentősen emeli az energiaszintet, normalizálja a vércukorszintet és a vérnyomást, és mintegy ráadásként az ideális testsúly eléréséhez és megtartására is hatékony módszer – derült ki hétfőn a Tolnai Galériában tartott előadáson, ahol Silye Gabriella élelmiszermérnök, neves magyar sportolókat is segítő táplálkozási szakértő beszélt a személyre szabott táplálkozási módszerről, Természetes egyensúly címmel.

Örvösné Feil Mária, az előadás szervezője elmondta: fontos, hogy megismerjük szervezetünk anyagcsere típusát, mert az ez alapján történő táplálkozás a fentebb felsorolt előnyökkel jár. Aki eszerint étkezik, hatékonyan megőrizheti egészségét.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Örvösné Feil Mária és Silye Gabriella
[/caption]

Az anyagcseretípus mérést orvostechnikai eszközzel végzik, elektromágneses impulzusok és az erre adott feltétlen reflex válasz alapján. A mérés – és tanácsadás – kb. másfél órát vesz igénybe. Az anyagcseretípus ismeretében kiválaszthatók az egyénnek megfelelő élelmiszerek és azok aránya. Konkrétan azok a táplálékok is kiszűrhetők, amelyek hízásra hajlamosítanak. Azaz az általános egészségmegőrzés mellett a plusz kilók eltüntetésére is hatásos a módszer, de ez már csak a hab a tortán.

Mindenkinek más az anyagcsere típusa

A mérés során az egyén idegrendszeri, emésztőrendszeri, hormonális beállítottságát vizsgálják, illetve figyelembe veszik a vércsoport típusát is. Ezek feltérképezésével meg lehet határozni, hogy ki, melyik tápanyagból (szénhidrát, zsír, fehérje) mennyit igényel. Az anyagcserét leginkább befolyásoló domináns hormon típusát tekintve négyfélék lehetnek a nők és háromfélék a férfiak. A szervezet hormontípusa alapján meg lehet állapítani, melyek a hízásra hajlamosító ételek. Ha ezeket kiemelik az étrendből, elindul a fogyás folyamata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!