Közélet

2012.07.12. 16:24

Orvosi tanács: ne lógassa a lábát!

A frontokat leginkább a keringési-, a szív-és érrendszeri betegségekben szenvedők, a migrénesek és a szívbetegek érzik meg.

TEOL/M.Á.

A szekszárdi kórházba azonban szerencsére az elmúlt napokban sem szállítottak több beteget ilyen panaszokkal. Bár még egy ideig az eddigieknél enyhébb időt ígérnek, az előrejelzés szerint a hőség nemsokára visszatér. A meleg hatására esik a vérnyomás, így azoknál, akik ennek kordában tartására gyógyszert szednek, elképzelhető, hogy változtatni kell az adagoláson. Ezt azonban minden esetben a háziorvos dönti el. Aki tehát rosszul érzi magát, szédül, bágyadt és legyengül, ajánlott elmennie a rendelőbe.

A nyári melegben a visszérbetegség is rosszabbodhat, ennek elkerülése érdekében dr. Kárpáti Eszter azt javasolja, aki érzékeny, használjon fáslit vagy gumiharisnyát, és semmiképp se lógassa a lábát, inkább tegye fel valahova. Hasznos lehet a séta is a természetes vizekben, vagy ha ez nem lehetséges, egy lavór hűvösebb víz is jó szolgálatot tehet. Ezek segítségével a trombózisveszély is csökkenthető, ami ugyancsak fennáll a kánikulában. Természetesen a gyógyszerek pontos szedését, adagolását sem szabad félvállról venni. – Aki azt tapasztalja, hogy elkezd dagadni a lába, főleg, ha csak az egyik, mindenképpen keresse fel háziorvosát – hívta fel a figyelmet dr. Kárpáti Eszter.

A napokban hidegfronti hatás volt észlelhető, a háziorvosokat vérnyomás emelkedéssel, izületi fájdalmakkal keresték meg az arra érzékenyek. Ezek az időszakok a gyerekek, és így a szüleik számára is nehezebbek, hiszen a kicsik hisztisebbek, és nehezebben tudnak aludni, mint általában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!