Közélet

2012.11.16. 15:08

Tizenöt év alatt számtalan életet mentettek

Címkék#Simontornya

Szerényen ünnepelték a mentőállomás dolgozói a jubileumi évfordulót.

Varga L.

Beidek Attila állomásvezető segítségével felidézték az elmúlt 15 év eseményeit, melynek során számtalan emberéletet mentettek meg, és négy szülésnél is segítettek. Az összetartó kollektíva, jelenleg hat szak-mentőápolóból és hat gépkocsivezetőből áll. A tizenkét dolgozóból kilencen a megalakulás óta állományban vannak. Ők bekeretezve őrzik az első – 1997. október 26-án keltezett – menetlevelet.

Csőszné Kacz Edit polgármester megköszönte a mentősök áldozatos munkáját, kiemelve, nagyon messze van a kórház, ezért a mentőállomás megléte a helyiek számára különösen fontos. Baj esetén minden perc számít. Megemlítette az egykori polgármestert, Cserháti Pétert is, aki nagyon sokat tett azért, hogy a városban legyen mentőállomás. Ma is minden létező fórumon az egészségügy hatékonyságát szeretné növelni, jelenleg azért lobbizik, hogy egy rohammentője is legyen a városnak. Az is a céljai között szerepel, hogy a központi orvosi ügyeleten túl egy egészségügyi centruma is legyen Simontornyának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!