Közélet

2012.07.14. 06:33

Úgy tűnik, augusztusban költözhetnek

– Ha nem jön közbe semmi, augusztus első hetében visszaköltözhetünk a Gondozási Központ épületébe, amit már alig várunk – mondta el kérdésünkre Varga Gyöngyvér.

Vizin B.

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly decemberben megsüllyedt az intézmény utcafronti része, s emiatt két helyisége használhatatlanná vált. A problémát a mellette lévő épület aknájában keletkezett csőtörés okozta, az onnan kiszivárgó víz mosta alá a központot.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hamarosan befejezik az épület felújítását
[/caption]
Az intézményvezető kifejtette, az ellátottak nehezen viselték, hogy a jól megszokott helyükről távozniuk kellett. Annak ellenére nehezményezték többen a költözést, hogy az ideiglenes megoldásként szolgáló idősek nappali foglalkoztatóját a szomszédos épületben, a Perczel utca 27-ben alakították ki.

Abban bízik, hogy a szépen felújított helyiségek láttán visszatérnek hozzájuk azok, akik időközben lemondták a szolgáltatást, mert a 42 ellátott helyett, jelenleg csupán 28-an vannak.

– A helyreállítási munkák befejeződtek, csak az utcafronti két helyiség parkettázása van hátra, de a hónap végén azokat is birtokba vehetik az érintettek – tudtuk meg Makovics Istvántól.

Az önkormányzat városüzemeltetési és vagyonkezelési osztályának előadója kifejtette, a beruházás összesen 7,1 millió forintba kerül, amelyet a Bonycom Kft. finanszíroz. A közüzemi cég a biztosítása alapján tarthat igényt a kártérítésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!