Közélet

2011.08.21. 10:39

Művészfalu válhat az aprócska településből

Címkék#Kalaznó

Művészfaluvá válik Kalaznó. Ezt jósolja Csorba Károly. A galériatulajdonos felesége szüleinek házát és az istállót is a kultúra szolgálatába állította.

TEOL

Családtörténeti állandó kiállítást nyitott – főleg háborús, oroszországi emlékek, levelek felhasználásával –, és időszaki tárlatoknak is helyet ad.
Most pénteken Kiss Zita budapesti festőművész Tolnai emlékek című kiállítása nyílt meg. Az alkotó a dúzsi festőtáborok rendszeres résztvevője. Főként az ott született munkái tekinthetők meg Kalaznón. A tárlat szeptember 30-ig várja az érdeklődőket.

A galériatulajdonos szerint a zsákfalunak megvannak a maga előnyei. Csendes, nyugodt, szép környezet, tiszta levegő. Egyre több budapesti fedezi fel a jellegzetes sváb házakat, s vesz itt ingatlant. Már több kiállítóhelyiség is nyílt, például egy igen gazdag fotótárlat. Ha sikerül megőrizni a természeti és az épített környezet szépségeit, továbbá ezt a művészetközpontú szellemiséget, akkor – Csorba Károly szerint – egy kis kulturális központtá válhat Kalaznó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!