Független?

2 órája

A magyarországi Transparency Internationalt nagy részben Soros György intézményei és az Európai Bizottság fizeti

A Szuverenitásvédelmi Hivatal készülő jelentéséből kiderül, hogy a szervezet áltudományos módszereket is használ, manipulatív és dezinformációs céllal működik – mutat rá cikkében a Magyar Nemzet.

MW

Soros György, magyar származású amerikai üzletember

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice COFFRINI

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Magyar Nemzet értesülései szerint hamarosan véglegesíthetik a Szuverenitásvédelmi Hivatal a Transparency International nemzetközi korrupcióellenes szervezet magyarországi alapítványáról szóló jelentését, amely az elmúlt hónapok vizsgálataira épül. 

Soros György intézményei mintegy a felét fizetik a magyarországi TI költségeinek, de az alapítvány kapott pénzt hazánk olyan politikai ellenfeleitől is, mint az Európai Bizottság vagy a German Marshall Fund háttérhatalmi szervezet, az amerikai külpolitikai érdekek trójai falova Európában. 

(Ez utóbbi szervezet egyébként – személyi összefonódásokban is – feltűnik a 2022-es országgyűlési választásokon a Márki-Zay Péter vezette ellenzéket támogató Action for Democracy amerikai fedőszerv együttműködőjeként.)

A Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentése a következőkre is rávilágít:

* Még létre sem jött az itthoni egyesület, amikor a nemzetközi TI magyarországi kapcsolattartója éveken át Hack Péter, akkoriban SZDSZ-es országgyűlési képviselő volt. (Hack később már reálisan látta a TI helyzetét: annak a nótáját húzza, aki fizet...)

* Az egyesület egyik elnöke az a Terták Ádám volt, aki pár évre rá Soros magánegyeteme, a CEU üzleti karának dékánja lett, de életrajza szerint az Amerikai Kereskedelmi Kamara jótékonysági alapítványának létrehozójaként is tevékenykedett.

* A Gyurcsány-kormány idején (amikor még az akkori kormányfő amerikai megítélése jó volt) a TI magyarországi egyesülete jogutód nélkül megszűnt, ugyanis főszponzora, Soros megvonta a támogatását.

* Pár évvel később azonban (amikor Gyurcsány Ferenc amerikai megítélése már rosszabb lett) újraalapították a magyarországi tagozatot, mégpedig alapítványi formában. Jelenlegi évi költségvetése mintegy százmillió forint.

A teljes cikk a további részletekkel ITT olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában