Már nem is titkolják

6 órája

Szuverenitásvédelmi Hivatal: Brüsszel nyíltan támadja a magyar szuverenitást

Brüsszel nyíltan támadja a magyar szuverenitást – közölte a Szuverenitásvédelmi Hivatal az MTI-hez csütörtökön eljuttatott kommünikéjében.

MW

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke felszólal az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2024. július 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

A Szuverenitásvédelmi Hivatal azt írta: 

az európai parlamenti választások óta felerősödtek azok a törekvések az Európai Unió intézményrendszerében, amelyek közvetlenül a tagállamok szuverenitását, ezek között is kiemelten Magyarország alkotmányos önazonosságát támadják.

A tendencia nem új keletű, de a támadások intenzitása és leplezetlen volta az – mutattak rá.

Emlékeztettek: 

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke a múlt heti európai parlamenti felszólalásában nyilvánvalóvá tette, hogy a következő időszakban a törvényesen megválasztott kormány elmozdítását tartja fő feladatának.

Az Európai Néppárt a napokban még ennél is tovább ment, és példátlan módon a magyar kormányfő távozására szólított fel – tették hozzá.

Kiemelték, Manfred Weber korábban teljes nyíltsággal fejtette ki a Magyarországgal szembeni ellenérzéseit: „A 7-es cikkellyel egész Magyarország ellen szavaztam. Nem a Fidesz, nem Orbán Viktor, hanem az egész ország ellen.”

Ezért a Szuverenitásvédelmi Hivatal nyilvánvalónak nevezi, hogy nem egy pártpolitikai, ideológiai küzdelemről van szó, hanem arról, hogy ezek a szereplők Magyarország szuverenitásának korlátozását tűzték ki célul, és illegitim módon beavatkoznak Magyarország belügyeibe, hiszen egyedül a magyar választók joga eldönteni, hogy ki vezesse az országot.

Úgy fogalmaztak: 

egyes uniós vezetők azzal a nyilvánvaló szándékkal lépnek fel – ahogy más európai országok esetében is tették ezt a közelmúltban –, hogy Magyarországot nyomás alá helyezve, a magyar választópolgárok külső befolyásolásával és pénzügyi zsarolással számukra kedvezőnek ítélt politikai változást kényszerítsenek ki.

Ennek érdekében meg akarják fosztani Magyarországot a neki jogosan járó uniós forrásoktól, alá akarják ásni hazánk uniós elnökségét, és korlátozni akarják Magyarország uniós szavazati jogát 

– hangsúlyozták.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal jelezte: ez a kampány súlyosan sérti a demokratikus folyamatokat és a nemzeti szuverenitást. Az uniós vezetők a hatáskörükkel visszaélve eszközként használják a zsarolást, valamint a politikai tevékenység és a dezinformációs propaganda finanszírozását Magyarországgal szemben.

Megjegyezték: 

kiemelt kockázatot jelent, hogy vannak magyarországi szereplők, amelyek elősegítik a külföldi beavatkozás megvalósítását.

A Szuverenitásvédelmi Hivatalnak kötelessége figyelmeztetni: nincs olyan, hogy egy nemzet a szuverenitásának „csak egy pici részéről” mond le. Aki a szuverenitását elveszíti, az egyik napról a másikra idegen érdekek kiszolgálójává válik – áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában