Büfékörkép

2024.06.26. 11:55

Kiderült, mennyibe kerül a sör az Európa-bajnokságon

Nem a magyar pénztárcához mérik az árakat az Európa-bajnokságon, hazai viszonylatban mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a stadionban vásárol ételt, italt.

Berg Sándor

Egyik olvasónk küldte el a stuttgarti stadion büféjének árlistáját, amin jól látható, hogy egy félliteres üdítőt hat euróért, átszámítva 2400 forintért árulnak az Európa-bajnokságon, de 1800 forintnak megfelelő összeget kérnek el ugyanekkor űrtartalmú ásványvízért vagy teáért. A sörnek természetesen ennél is borsosabb az ára, egy üveg folyékony kenyér (természetesen műanyag pohárban) 7 euróba, 2800 forintba kerül.

Európa-bajnokság
Ilyen árak várják az Európa-bajnokságra érkezőket a stuttgarti stadionban
Forrás: Beküdött kép

Azt nem tudjuk, hogy kifejezetten a magyar szurkolók miatt-e, de az MHP Arénában fehérboros fröccsöt is lehet kérni (nemzeti csapatunk a németek és a skótok elleni csoportmérkőzését játszotta itt), ezért 9,5 eurót (3800 forintot) kértek el. Arról szintén nincsen információnk, hogy ezért az árért milyen kiszerelésben adják és milyen arányban keverik a fröccsöt a csaposok.

A pohár betétdíja három euró, ezt a közel 1200 forintot visszakapja a vevő, ha azt visszaviszi a büfébe. Ezt az összeget dobják ki az „ablakon” a szurkolók, akik ezen az Európa-bajnokságon előszeretettel hajigálják a pályára vagy afelé a poharakat.

Ami az ételeket illeti, egy adag sajtos nokedlit 2400, a káposztás sült tésztát és a falafelt 3200 forintnak megfelelő euróért kínálják.

Hozzátesszük, az italárak az Európa-bajnokságon drágábbak, mint a tavalyi Forma-1-es Magyar Nagydíjon voltak, az ételekért azonban a Hungaroringen mélyebben a zsebükbe kellett nyúlniuk a szurkolóknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában