adózás

2020.06.14. 09:30

Változások lépnek életbe júliustól

Mauthner Ilona

Forrás: Shutterstock

Több ezer adózót érint megyénkben is számlaadat-szolgáltatás változása. Az adóhivatal a napokban levélben tájékoztatja az áfaalanyokat az online számlaadat-szolgáltatás július 1-jétől hatályba lépő változásairól. A tájékoztatás célja az, hogy a hivatal segítse ügyfeleit az új szabályokhoz való alkalmazkodásban és a zökkenőmentes felkészülésben, tájékoztatta lapunkat Mózsik Szilvia, a megyei adóigazgatóság sajtóreferense.

A levelek az adózók elektronikus tárhelyére érkeznek, és fontos információkat tartalmaznak mind a számlázó programot használók, mind a kézi számlákat kibocsátók adatszolgáltatását érintő szabályok alapvető változásáról. A levelekben szó esik továbbá az online adatszolgáltatás tekintetében az alanyi mentes adóalanyokat valamint a kisadózókat érintő lényeges tudnivalókról, és az úgynevezett „tárgyi” adómentes ügyletek kezelésének vonatkozó szabályairól is.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!