Tűzesetek

2024.08.26. 17:26

Családi ház tetőszerkezete lángolt

Az elmúlt hétvége minden napjára jutott káreset. Vármegyehatáron túl is volt dolga a tűzoltóknak.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Shutterstock

Tűzesetekből és műszaki mentésekből is kijutott a hétvégén vármegyénk tűzoltóinak. Az elmúlt napok káreseményeiről dr. Ackermann Zsuzsanna, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője adott összegzést.

Elmondta, hogy pénteken tűz ütött ki Simontornyán, egy Szív utcai családi házban. A sárbogárdi hivatásos és a simontornyai önkéntes tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Családi ház tetőszerkezete, valamint egy ház melletti farakás égett szombaton délután Mekényesen, a Fő utcában. Ott a dombóvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Szombaton délután Pincehely és Belecska között kigyulladt a töltés. A tamási önkormányzati és önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal és két vízsugárral avatkoztak be. Vasárnap Szekszárdon, az Alkotmány utcában egy kültéri elektromos kapcsolódobozból füst szivárgott. A szekszárdi hivatásos egységek vonultak a káresethez. A Baranya vármegyei Hidason, a vasútállomás közelében száraz avar, gaz égett vasárnap éjjel. A tűz lábon álló kukoricát veszélyeztetett. A helyszínre riasztott bonyhádi és a szekszárdi hivatásos egységek munkáját a mecseknádasdi és a bonyhádi önkéntes erők nyolc fővel segítették. A lángokat három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Ami a műszaki mentéseket illeti, egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött szombaton délután Szakály térségében. A tamási önkormányzati és önkéntes tűzoltók áramtalanítást végeztek. Vasárnap pedig szalagkorlátra futott fel egy személyautó Mecseknádasdon, a benzinkút közelében. Ott a bonyhádi hivatásos és a mecseknádasdi önkéntes tűzoltók áramtalanítást végeztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában