Vádemelés

2024.09.10. 16:01

Elkötöttek egy munkagépet az erdőben

A Szekszárdi Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy 38 és egy 48 éves férfi ellen, akik a lopást társtettesekként követték el, emellett a fiatalabb terheltet járművezetés az eltiltás tartama alatt bűntettének elkövetésével is vádolja az ügyészség.

Teol.hu

Illusztráció: MW

A vádlottak 2023. október 8. és 16. között elhatározták, hogy egy Bátaszék melletti erdőterületről eltulajdonítanak egy munkagépet. Ehhez egyikük benzint, másikuk pedig a munkagép beindításához szükséges akkumulátort biztosította.

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője arról tájékoztatott, a helyszínre a fiatalabb vádlott élettársának forgalomból kivont autójával mentek ki, a fentieket is magukkal vitték. Itt a munkagépet beindították, és azt a fiatalabb vádlott nagyobb részben erdei utakon, kisebb távon pedig közúton a saját lakóhelyére vezette. A munkagépre szerelt úgynevezett rönkfogó csipeszt előzőleg leszerelték és egy másik erdőrészen hátrahagyták.

A lopással a munkagép tulajdonosának, a sértettnek másfél millió forint kárt okoztak, mely a nyomozás során lefoglalással megtérült.

Emellett a fiatalabb vádlott a személyautót és a munkagépet is annak ellenére vezette, hogy őt a Komlói Járásbíróság 2023. március 16. napján jogerősen két és fél évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Ezzel megszegte a KRESZ azon rendelkezését, mely szerint járművet az vezethet, aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik.

A vádlottakkal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a fiatalabbik vádlottal szemben emellett pénzbüntetés kiszabását is szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában