Szabadtéri tűz

2024.09.04. 19:00

Öt város tűzoltóit riasztották Kalaznóra

Teol.hu

Illusztráció: Getty Images

Mintegy tizenöt hektáron ég a tarló Kalaznón, a Béke utcánál. A dombóvári, szekszárdi, paksi, bonyhádi és komlói hivatásos tűzoltók oltják a lángokat. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Munkagép is segíti az oltást – közölte szerda délután honlapján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint azt megírtuk, a tűzoltókat kedden ugyancsak riasztották Kalaznóra, akkor öt hektár területen égett az erdő aljnövényzete a falu külterületén. A tűzesethez a szekszárdi, bonyhádi, paksi és sásdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a nehezen megközelíthető terepen puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerda reggeli tájékoztatása szerint idén eddig 129 alkalommal vonultak a tűzoltók szabadtéri tüzekhez, amelyeknél több, mint 87 hektár terület égett le. A tüzek megfékezéséhez összesen 264 készenléti járműre volt szükség.

Július 11-e óta az egész országban tűzgyújtási tilalom van érvényben. A tilalom az erdőkre és azok kétszáz méteres körzetére vonatkozik. 

Mivel a hőségben kiszárad a növényzet, a legkisebb szikra vagy hőforrás is képes nagy tüzet okozni a szabadban, ezért tűzvédelmi szempontból sehol nem tanácsos ilyenkor tüzet gyújtani. A szabadtéri tüzek gyakori kiváltó oka az eldobott, még parázsló cigarettacsikk. A tüzek megelőzése és a természet védelme érdekében a csikkeket gyűjtsük össze – hívták fel a figyelmet.

Frissítés (21:10):
Mintegy húsz hektáron égett a tarló Kalaznón, a Béke utcánál. A dombóvári, szekszárdi, paksi, bonyhádi és komlói hivatásos tűzoltók több vízsugárral eloltották a lángokat. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Munkagép is segítette az oltást. Jelenleg utómunkálatokat végeznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában