Féltékenység

2024.09.12. 16:13

Úgy fellökte volt barátnője új párját, hogy annak eltörött a karja

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Dombóvári Járási Ügyészség egy 23 éves férfi ellen – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott korábbi, 17 éves barátnője a kapcsolatuk megszakadását követően egy másik férfival, a sértettel létesített párkapcsolatot. Ezt a vádlott nem tudta elfogadni, ezért amikor 2024. május 9-én délután Dombóváron a buszpályaudvaron várakozva meglátta a volt barátnőjét a sértettel együtt a helyszínre érkezni, egyre mérgesebb lett, felhergelte magát. 

A találkozáskor a sértett odalépett a vádlotthoz, hogy kezet fogjanak, amikor azonban a kezét nyújtotta, a vádlott két kézzel nagy erővel meglökte a 20 éves sértettet a mellkasán, aki ettől elveszítette az egyensúlyát és a földre esett. Ezután a vádlott hangosan kiabálni kezdett, trágár kifejezéseket használva számon kérte a sértettet és a volt barátnőjét is, hogy miért mentek oda. Majd ismét támadólag indult a még földön fekvő sértett irányába és felszólította, hogy álljon fel. Ekkor azonban a lány közéjük lépett és határozottan felszólította a vádlottat, hogy fejezze be ezt a viselkedést, mire ő elhagyta a helyszínt.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, a bal karja eltört.

A büntetlen előéletű vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte és megbánta. Vele szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben próbára bocsátás alkalmazását és ennek időtartamára pártfogó felügyeletének elrendelését szorgalmazza a Dombóvári Járásbíróságnál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában