Jótékonyság

2017.10.05. 12:00

A paradicsompusztai gyermekekért lehet futni szombaton

Második alkalommal szervez futóversenyt a Paradicsomi Gyermekekért Alapítvány, a paradicsompusztai intézmény neveltjei javára.

Szombaton 10 órakor veszi kezdetét a paradicsompusztai gyerekek – Tolna Megyei Önkormányzat Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Berkes János Tagintézmény diákjai – javára szervezett futóverseny. Tamás Zsolt, bonyhádi ironman vezeti le az eseményeket, a versenyzők Seres Vivien fitnesz edzővel melegíthetnek be a rajt előtt – tájékoztatta lapunkat Sántha Angéla főszervező. Választani 5, 12 és 21 kilométeres távok közül lehet, a futók Tabód és Kisdorog irányába indulnak el. A leghosszabb távot bevállalók elfutnak egészen Tevelig, majd onnan vissza. Az indulókat három helyen is frissítőpontok várják, majd a beérkezéskor zsíros kenyérrel, forró teával és kávéval vendégelik meg őket. Minden célba érkező emléklapot kap. A befolyt nevezési díjakból fejlesztő játékokat szeretnének vásárolni az intézményben oktatott középsúlyosan fogyatékos gyermekek számára.

Tavaly nagyon jól sikerült a verseny, közel kétszázan álltak rajthoz, és több mint háromszázezer forint gyűlt össze. Az adományokból udvari fa játékokat vásároltak, így több különböző hintával és egy kis kuckóval is gyarapodtak a gyerekek.

Idén az eseményt több vállalkozás, a zombai, a teveli és kisdorogi önkormányzat támogatja. A bonyhádi önkéntes tűzoltók és rendőrök, valamint a zombai polgárőrség tagjai működnek közre a lebonyolításban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában