jótékonyság

2018.05.08. 13:00

Értéket hordoz az adakozás, a társadalmi jóság

Balázs László, fotó: Makovics Kornél

Harminchét darab fotelt kárpitozott újra ellenszolgáltatás nélkül a Tolna Megyei Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Berkes János Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium részére az őcsényi Tajti Zoltán. A nagy kovácsolt vas kapu mellett most már a társalgóban lévő ülőalkalmatosságok is modern enteriőr klasszikus képét mutatják. Ottjártunkkor a gyerekek katonás rendben, a rájuk jellemző természetességgel és rugalmassággal hordták be a bútorokat.

– A közösségi teret ünnepségek alkalmával használjuk. Nagy segítség és nagyon örültünk a vállalkozó felajánlásának – mondta Klausz Judit, intézményegység-vezető. – Az 1885-ben épült egykori Dőry-kastélyban működő kollégiumban értelmileg és tanulásban akadályozott, valamint több autizmussal élő diák él. Nem képesek önálló életvezetésre, de sok mindenre megtaníthatók és szocializálhatók.

– Az iskolából egy csoportot minden évben más-más helyre elviszek kirándulni, a 78 diákot befogadó intézménynek most segítettem először – közölte Tajti Zoltán. – Jövő héten indulok Torockóra, az ott működő Kis Szent Teréz Gyermekotthonba, ahová ruhát, élelmiszert és nyolc láda könyvet szállítok. Az ottani gyerekek java része nem árva, egyszerűen a szegénységben, betegségben összeroppant családokból kerülnek az alapítványhoz.

A volontőr Tajti Zoltán a karitatív munkát magánemberként végzi, az adományokat maga gyűjti, saját pénzéből vesz élelmiszert. Egy ismerőse 1,5 mázsa cukrot ajánlott fel. Azt vallja, a jótékonykodás nem függ semmitől, csupán attól, hogy mit hordoz magában az ember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában