közlemény

2018.11.23. 15:06

A legfelsőbb döntéshozó testület lelkészi elnöke lett dr. Hafenscher Károly

TEOL

Fotó: Makovics Kornél

A Magyarországi Evangélikus Egyház hat évenként általános választást tart, amelyben a gyülekezeti lelkészek és a püspökök kivételével minden egyházi tisztségre új választás történik.

Az általános választás gyülekezeti, egyházmegyei és egyházkerületi szinten az elmúlt esztendőben lezajlott, így mindhárom egyházi kormányzási szinten megújult a presbitérium, a felügyelői kar, és az egyes munkaterületeket irányító-segítő tisztségviselők köre.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata az eddigi vezetés folytonosságát biztosította szavazásával. A legfelsőbb döntéshozó testület lelkészi elnökévé dr. Hafenscher Károly, nem lelkészi elnökké Abaffy Zoltánt választotta. Az egyházat vezető országos elnökség ezek után is dr. Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő.

A zsinat ülése további tisztségviselők megválasztásával folytatódott. Az egyházvezetés ünnepélyes beiktatására szombaton a zsinat alakuló ülését záró ünnepi istentisztelet keretében 11.30-kor kerül sor, értesített közleményében a Magyarországi Evangélikus Egyház.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában