költészet napja

2019.04.16. 09:30

Nyugdíjasok mondtak verset a találkozón

Budavári Kata

Fotó: Shutterstock

Verses találkozót szervezett a decsi nyugdíjas klub. Mint azt Leimszider Lajosné vezetőtől megtudtuk, a faluházban tartott rendezvény az „Életet az Éveknek„ Szövetség Tolna megyei szervezete éves nagy eseményeinek egyike. Ezt minden évben más klub rendezi, most rajtuk volt a sor, és igen jól sikerült. Korábban ez a találkozó verseny volt, tavaly azonban nem szervezett az országos szövetség központi megmérettetést. Idén lehet, hogy lesz, ebben az esetben értesítik a pénteki alkalmon szerepelt huszonhat nyugdíjast, és aki kedvet érez hozzá, elutazhat Budapestre.

Decsen pénteken tizennégy Tolna megyei szervezet képviseltette magát. A Magyar Költészet Napjához közeli időpont is indokolta, hogy a versmondók döntő többsége magyar költők, így Petőfi Sándor, József Attila, Szabó Lőrinc és Dsida Jenő verseit adták elő. A decsi nyugdíjasok a műsor elején és végén egy-egy megzenésített Petőfi verset énekeltek. A vendéglátók ebéddel is készülte, a szavalókat és körülbelül száz kísérőjüket ültették asztalhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában