Fertőtlenítették az idősek otthonát

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

A Magyar Honvédség csütörtökön végzett fertőtlenítést a Paksi Életfa Idősek Otthonában. Szabó Péter polgármester a Paksihirnok.hu-nak elmondta, a népegészségügyi főosztály megállapította, hogy megyei viszonylatban az önkormányzat fenntartásában működő Életfa otthon az egyik legjobban felszerelt és ellátott idősek otthona, és a korábban elvégzett koronavírusteszt eredménye mind a 86 lakó esetében negatív lett. Az intézményvezetővel egyeztetve mégis a fertőtlenítés mellett döntöttek.

A Magyar Honvédség katonái fertőtlenítették az otthont Fotó: Molnár Gyula

– Így még jobban tudjuk biztosítani az otthon higiénés körülményeit a megelőzés érdekében – hangsúlyozta Kávási Brigitta intézményvezető. Elmondta, hogy munkatársaival huszonnégy óra alatt felszabadították azokat a helyiségeket, amelyek a legnagyobb veszélyforrást jelentik a fertőzés szempontjából, és ezeket fertőtlenítették a katonák alkoholos, illetve klórtartalmú szer permetezésével. Emellett az udvaron lévő utcabútorok, járdák, korlátok, valamint az áruszállításban érintett terület fertőtlenítését is kérték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában