lovas polgárőrök

2020.07.23. 18:10

Népszerűek, teljes mértékben élvezik a lakosság bizalmát

Wessely Gábor

Forrás: MW

A lovas polgárőrök legutóbbi összejövetelének Várdomb adott otthont. A házigazda Szénási Lajos volt, aki egyben a megyei elnök. Mint elmondta, Tolna megyében tíz lovas csoport működik. Eljutnak olyan helyekre is, ahová egyébként még terepjáróval sem tudnának eljutni a polgárőrök.

Az összejövetel célja a tapasztalatcsere volt, és a további tervek megbeszélése, főleg a fiatalításra vonatkozóan. A lovas polgárőri szolgálat szerencsére érdekli az új nemzedéket; sok helyen bekapcsolódnak a munkába. Eljött az eseményre a februárban megválasztott új országos elnök is. Reszegi Rita a Nógrád megyei Legénden teljesít szolgálatot. Vázolta a hazai helyzetet. Jelenleg kétszázhat egyesületben mintegy ezeregyszáz lovas polgárőr van Magyarországon. Tevékenységük kiterjed a bűnmegelőzésre, az eltűnt személyek felkutatására, az illegális szemétlerakás elleni küzdelemre. Segítik a tanyavilágban egyedül élő idős embereket, és gondot fordítanak a lovas hagyományőrzésre is. Úgy látják, hogy a lakosság bizalmát teljes mértékben élvezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában