polgárőrség

2020.08.02. 18:10

Paripáik hátán adtak számot felkészültségükről

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Gyakorlati képzésen, majd vizsgán adott számot felkészültségéről és tudásáról Szedres-Apáti pusztán a megye tizenkét lovas polgárőre. A múlt szombaton tartott rendezvényre eljött több csapattag, családtag és érdeklődő is, így az összejövetel a hivatalos jelleg mellett nem nélkülözte a baráti találkozóra illő vonásokat sem.

A vendégeket Szénási Lajos, a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének lovas koordinátora fogadta. Köztük a legfiatalabb, tizenöt éves, sióagárdi Simon Dórát, valamint a legidősebb, hetvenhat éves, paksi Hesz Jánost.

Eljött az eseményre Reszegi Rita, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) lovas tagozatának februárban megválasztott új elnöke, valamint Molnár Tamás, az öttusa válogatott nyugalmazott, Gróf Széchenyi István Emlékérmes lovasedzője is. Kettejük figyelő tekintetével zajlott a pályán a vizsga, melynek kettő kivételével valamennyi érintett sikerrel eleget tett. A lovas polgárőrök képesek hiánypótló feladatot ellátni, hiszen a négylábúak hátán a nehezen megközelíthető helyszínekre is eljuthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában