Vis maior

2023.01.09. 19:10

Helyreállítják az utcát, az árapasztót

Jelentős károkat okozott a szőlőhegyi Garay utcában múlt év júniusában a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék, amely a Nyerges-tó árapasztóját is megrongálta.

B. M.

Jelentős károkat okozott a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék. (Fotó: dombovar.hu)

Erről a dombóvári önkormányzat számolt be a közösségi oldalán. Mint olvasható, a Garay utca esetében megtörtént az ideiglenes helyreállítás, ezzel egy időben pedig az önkormányzat vis maior pályázatot nyújtott be a Belügyminisztériumhoz. A pályázatok a múlt év végén pozitív elbírálást kaptak, így összesen hatvannégy millió forint pályázati forrás felhasználásával megvalósulhat a Garay utca helyreállítása új, betonvápás út megépítésével, amely az évről évre előforduló, jelentős károkkal járó zivatarok okozta elöntések végleges megoldását jelentheti. 

Emellett helyre tudják állítani a Nyerges-tó árapasztóját is. Az önkormányzat tájékoztatott: jelenleg a szükséges tervek és engedélyek beszerzésének előkészítése zajlik, a kivitelezés a terveik szerint az idei év második felében valósulhat meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában