Tanévkezdés

2023.08.13. 09:00

Úgy marasztalnak a cégek, hogy könnyítenek az iskolatáskákon

Iskolakezdési támogatással igyekeznek enyhíteni a családok kiadásain a somogyi cégek. Van ahol csaknem négymillió forintot fordítanak erre, máshol csomagot állítanak össze, de előfordul olyan is, hogy idén erre nem futja.

Teol.hu

Fotó: Lang R.

Kaposváron és Marcaliban csaknem 280 gyermeknek fizet iskolakezdési támogatást a Videoton. Budai Mónika HR-vezető hangsúlyozta: több mint tízéves gyakorlatot folytatnak, 2018-ban még 8000 forintot adtak egy-egy gyermek után, s a 2022-es 11 500 forint után az idén 13 ezer forint jár. 
– Még tart a jelentkezés, eddig már 160-an érdeklődtek, s azok is számíthatnak az anyagi segítségre, akik időközben iskolát váltanak – mondta. – Szükség van iskolalátogatási igazolásra a támogatáshoz, a kifizetések augusztus, illetve szeptember második felében zajlanak le. Cégünk több mint 3,6 millió forintot fordít iskolakezdési támogatásra. 

A 19 boltot üzemeltető, s 80 dolgozót alkalmazó nagyatádi Atád Coop Zrt.-nél idén nem fizetnek ilyen juttatást. Butor Sándor cégvezető azt mondta: több mint öt éve még adtak iskolakezdési támogatást, ám az utóbbi időben megnőttek a költségeik. A csurgói Topesa Kft.-nél sem biztosítanak erre pénzt. Ám Thury-Nagy Diána, a szennai Trívium Alumínium Packaging Hungary Kft. Hr-vezetője arról tájékoztatott, hogy támogatásként utalványt adnak, melynek előkészítése zajlik. Tóth Tamás, a kaposvári Deseda Pékség tulajdonosa hangsúlyozta: eddig nem fizettek iskolakezdési pénzt, ám a tervek szerint a munkatársak idén egységesen tízezer forintot vehetnek fel egy-egy gyermekek után.

A teljes cikket a sonline.hu oldalon találja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában