Mézes reggeli a bátaszéki óvodában

2023.11.24. 12:05

Százötven kisgyermek állta körül a mézescsuprot

Mauthner Ilona

A városi óvodában mézkóstolót tartottak a gyerekeknek. Vörös Balázs méhész osztotta a mézeket a gyermekeknek

Fotó: Makovics Kornél

Mint már beszámoltunk róla, a vármegye tizenhat településén és 34 intézményében, zömében általános iskolákban és óvodákban tartották meg eddig a mézes reggeliket a méhészek. A kezdeményezés Szlovéniában indult útnak 2007-ben, amelyhez Magyarország 2014-ben csatlakozott. Azóta minden évben ellátogatnak így ősz végén a méhészek a gyerekekhez, hogy megismertessék velük a méhek nélkülözhetetlen szerepét.

Pénteken délelőtt a bátaszéki városi óvodába Vörös Balázs helyi méhész és felesége látogatott el és beszéltek a kicsiknek a méhek munkájáról. Vörös Balázs elmondta, édesapjától tanulta el a méhészkedést, ő maga 15 éve mellékállásban méhészkedik, 70-80 körül van a kaptárainak a száma. Az elmúlt években mindig vállalta, hogy részt vesz a mézes reggelikben, így már rutinosan válaszolt a gyerekek kérdéseire.

Simon Csabáné, a városi óvoda vezetője elmondta, százötven gyermek vett részt a mézes reggelin. A legtöbbjük már evett mézet, de volt olyan kisgyermek is, aki most kóstolta meg életében először.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában