Kábítószer-ellenes Világnap

2024.06.26. 11:30

Egy éve alapították a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot Bonyhádon

A Kábítószer-ellenes Világnapot június 26-án tartják világszerte, hogy felhívják a figyelmet a kábítószer-használat veszélyeire és a drogproblémák megoldásának fontosságára. Ezen a napon közösségek, kormányok és civil szervezetek egyaránt kampányolnak a drogok elleni küzdelemben, köztük a Bonyhádi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (BKEF) is.

Farkas Eszter

A Kábítószer-ellenes Világnapot június 26-án tartják világszerte (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A Bonyhádi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot (BKEF) Bonyhád Város polgármestere, Filóné Ferencz Ibolya kezdeményezésére hozták létre. A fórum alapításáról Bonyhád Város Önkormányzata  döntött határozatában. Ez a határozat egyértelműen megfogalmazza a fórumba meghívandó intézményeket és szervezeteket, valamint rögzítette, hogy a munkaszervezeti feladatokat a Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatal látja el.

A Bonyhádi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot (BKEF) Bonyhád Város polgármestere, Filóné Ferencz Ibolya kezdeményezésére hozták létre.
Fotó: Beküldött fotó

A BKEF Szervezeti Felépítése és Első Lépései

A Bonyhádi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum egy évvel ezelőtt, június 2-án alakult meg tizenöt tag részvételével. A fórum elnöke Szabó Tibor alpolgármester, társelnöke Laufer Éva, a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet ápolási igazgatója lett, míg a titkári posztot Daniné Turcsányi Éva, a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Iroda vezetője tölti be. A koordinátori feladatokat Surján Veronika, a Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársa látja el.

Az első ülés után Daniné Turcsányi Éva és kollégái egy kérdőívet állítottak össze, amelyet minden szervezet számára megküldtek. Az őszi ülés előkészítése során felhasználták az eredményeket, amelyeket tavaly október 31-én kiértékeltek, és helyzetelemzést végeztek.

A Bonyhádi KEF Missziója és Jövőbeni Tervei

A BKEF missziója, hogy elősegítse a kábítószerfogyasztás megelőzését és visszaszorítását, valamint az egészséges életvitel kialakítását Bonyhádon és környékén. A fórum célja egy egészségtudatos és káros szenvedélyeket elutasító közösség megerősítése holisztikus szemlélettel, amely figyelembe veszi az egyén és a közösség bio-, pszicho- és szociális egységének egyensúlyát. A BKEF arra törekszik, hogy a tagszervezetek közötti együttműködés lehetőségeit kiaknázza, és minden Bonyhádon élő generáció és társadalmi szegmens számára elérhetővé tegye szolgáltatásait.

A BKEF Tagjai és Együttműködő Partnerei

A Bonyhádi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagszervezetei között megtalálhatók az önkormányzat, rendőrség, iskolák, egészségügyi intézmények, szociális ellátásban részt vevő intézmények, a Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány (KIMMTA), valamint sport- és kulturális intézmények. Ezek a szervezetek elkötelezetten támogatják a fórum céljait, és közösen dolgoznak a kábítószer-használat megelőzésén és az egészséges életmód népszerűsítésén.

A Bonyhádi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkája kulcsfontosságú szerepet játszik a helyi közösség életében, hozzájárulva a kábítószer-használat csökkentéséhez és az egészséges, tudatos életmód elterjesztéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában