Szünidei gyermekétkeztetés

2024.06.26. 07:25

Ingyen ebédet biztosítanak a hátrányos helyzetű gyerekeknek

A paksi polgármesteri hivatal levelet küldött az érintett családoknak, végül huszonkét gyermek számára igényeltek ingyenes szünidei étkezést a szüleik.

Révészné Hanol Erzsébet
Forrás: Telepaks/Facebook

Ingyenes étkezést biztosít a hátrányos helyzetű gyermekek számára a paksi önkormányzat. Feketéné dr. Féhr Nikolett, a Paksi Polgármesteri Hivatal Szociális Csoportjának vezetője a TelePaks.net-nek nyilatkozva elmondta: a gyermekvédelmi törvény értelmében a települési önkormányzat kötelező feladata, hogy a szünidőben a szülő vagy a törvényes képviselő kérelmére ingyenesen ebédet biztosítson a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek.

A polgármesteri hivatalból tájékoztató levelet küldtek minden érintett családnak, és mellékelték számukra az igényléshez szükséges nyilatkozatokat is. A megadott határidőig tizenöt család kérte az ingyenes étkezést huszonkét gyerek számára. 

Az ebédet június 24. és augusztus 3. között a MELO-TEX Kft. konyhájáról, augusztus 5. és 23. között pedig a Paksi Bóbita Bölcsőde konyhájáról lehet elvinni az ételt éthordóban. A város településrészeire 11.30 és 13 óra között szállítják ki az ebédet a Paks Kistérségi Szociális Központ segítségével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában