Felzárkózást segítő megoldások

2024.06.26. 07:00

Nagyvárosi intézményeket előzött be a gyulaji iskola

A hagyományos tanítási modelltől eltérő, a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózását segítő innovatív pedagógiai megoldásokat alkalmaznak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat iskoláiban. Ennek köszönhető, hogy előkelő helyen végeztek a gyulaji diákok a Matific Olimpián.

Révészné Hanol Erzsébet

A világ legnagyobb online matematika versenyeként hirdetett Matific Olimpián a gyulaji MMSZ Galló József Általános Iskola diákjai a 426 magyar induló közül a 96. helyen végeztek, megelőzve ezzel sok nagyvárosi iskolát. A versenyen való részvétel része volt a hagyományos tanítási modelltől eltérő, a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózását segítő innovatív pedagógiai megoldásoknak, melyek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2023/24-es tanévét jellemezték a szervezet közoktatási intézményeiben – írják a karitatív szervezet sajtóközleményében.

Személyre szabott oktatást tesz lehetővé a Matific program
Személyre szabott oktatást tesz lehetővé a Matific program
Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A személyre szabott pedagógia és a nem hagyományos módszerek sikere a korábban lemorzsolódott tanulók eredményes visszatérésében megmutatkozott. Sikerrel zárult Gyulajon a hiányzó általános iskolai végzettség és szakma megszerzését lehetővé tévő Dobbantó program is. A képzésre tizenöten jelentkeztek, és tizennégyen be is fejezték. Ők a dombóvári MMSZ Esterházy Miklós Szakképző Iskolában folytathatják majd tanulmányaikat, hogy cukrászsegéd, szakácssegéd, pincérsegéd, lakástextil-készítő vagy fémipari gyártás előkészítő részszakmát szerezzenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában