Hajdan

2024.07.20. 15:14

Az élvezetes mérkőzés 5:4 arányban Baja javára végződött

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

100 ÉVE Püspöklátogatás. Medina községben folyó hó 16 án látogatta meg dr. Zubkovies György budai gör. kel. szerb püspök az ottani gör. kel. szerb egyházat és megtartotta a szokásos egyházi vizsgálatot. Az egykerendszer és a nagymérvű kivándorlás folytán megfogyatkozott szerbek nagy ünnepséggel fogadták az egyházfőt, kit a község határán Kálmán Endre községi főjegyző, a gör. kel. templom előtt pedig Szongott Edvin főszolgabíró fogadott. A püspök a délutáni vonattal utazott vissza székhelyére, befejezve a megyénkbeli egyházközségei látogatását. (Tolnamegyei Ujság, 1924. július 19.)

100 ÉVE Cigányprímás szerzeménye. Gabi keringő a címe Jónás Laci szekszárdi kedvelt cigányprímás legújabb szerzeményének, melyet Kochanovszky Józsefné Pejacsevich Gabi grófnőnek ajánlott. Szép dallamú, üde ritmusú lassú keringő ez, három főrészre osztva. A budapesti limonádé valcerek mellett szinte felfrissítőleg hat a hallgatóra. Nyomtatásban zongorára letéve e héten jelenik meg. (Tolnamegyei Ujság, 1924. július 19.)

100 ÉVE Football-mérkőzés. Folyó hó 13-án látta vendégül a Szekszárdi Turult Sport Club egy barátságos football mérkőzésre a Bajai Turul Sport Egylet szimpatikus csapatát. A mérkőzés két egyenlő erős csapat képét mutatta, melyben a szekszárdi csapat némi fölényben volt. Dacára Szekszárd állandó vezetésének, az utolsó percekben Baja olyan lelkes játékot folytatott, mely végre is a már biztosra vett szekszárdi győzelmet a maga javára billentette. A mindvégig élvezetes mérkőzés 5 : 4 arányban Baja javára végződött. (Tolnamegyei Ujság, 1924. július 19.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában