Teol.hu videó

2024.07.31. 11:45

Olimpiára hangolva edzőtáboroznak a szekszárdi judósok (videó)

Igazi látványosságnak számít, amikor nemzeti színű szalagokkal díszítve ebédelni indulnak a szekszárdi Gemenc Judo Klub edzőtáborozó sportolói. A fiatalok egész héten keményen készülnek a hamarosan kezdődő versenyszezonra, a szünetekben viszont a hazánkat képviselő olimpikonnak szurkolnak.

Bencze Péter

Fotó: Denes Martonfai

Péntekig tart a szekszárdi Gemenc Judo Klub szekszárdi napközis edzőtábora. A fiatalok minden nap több edzésen vesznek részt, a szünetekben viszont a Tartsay utcai teremben követik az olimpia eseményeit, és természetesen minden erejükkel szurkolnak a hazaiaknak.

Két hatalmas led televízión követik az ötkarikás játékok eseményeit a szekszárdiak, de szigorúan csak az edzések közötti szünetekben. Ebédelni minden nap a városközpontban található Amaryllis Étteremben ebédelnek. A néhány száz méteres utat nemzeti színű ruhákba öltözve, trikolór szalagokkal díszítve teszik meg, ezt pedig szó szerint imádják a szekszárdiak. Sokan dudálnak nekik, sőt, volt, hogy a rendőr páros gratulált a fiatalok elhivatottságához.

A szekszárdi versenyzők egyébként egészen péntekig vesznek részt az edzőtábor programjain. Azt követően még két másik turnusban készíti fel sportolóit az ősszel induló versenyszezonra a szekszárdi klub.

A fiatalok közül többen már a magyar bajnokság első fordulóiban is képviselik majd a tolnai vármegyeszékhelyet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában