Teol.hu videó

2024.08.11. 07:17

Immár 35. alkalommal rendezték meg a Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztivált

Tizenhat együttes lépett fel múlt szombaton Bonyhádon, bemutatva énekes és táncos produkcióikat, ezzel is színesítve a fesztivál programját. Az első estét egy hagyományos székelybál zárta, ahol a Delfin zenekar szolgáltatta a talpalávalót, biztosítva a hajnalig tartó jó hangulatot.

Teol.hu

35. alkalommal rendezték meg a Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztivált, melyre idén is számos külföldi egyesület és csoport látogatott el Bonyhádon (Fotó: M. K.)

A szombati nap díszes felvonulással kezdődött, melyet köszöntők követtek. Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár közösségi oldalán a következő sorokat osztotta meg az eseményről: 

„A nagyszüleink, dédszüleink – és ezáltal mi is – a magyarságnak talán a legtöbbet ide-oda telepített népcsoportja vagyunk. Összefűz minket az a származástudat és hagyomány, amely 1764-hez, illetve a következő évszázadokhoz kötődik. A hitünknek és a nemzethez való ragaszkodásunknak köszönhetően tudtuk megőrizni magyarságunkat, bármilyen nehéz körülmények között éltek az őseink, ezt a kettőt féltve őrizték. Ennek volt köszönhető az is, hogy megéltük 1941-et, és hazakerültünk Magyarországra. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában